Pocetna » Film


Steven Spielberg želi Baza Luhrmanna za "Napoleona"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 684
Dodao/la: Gale
datum: 2013-11-27

Slike iz Steven Spielberg želi Baza Luhrmanna za "Napoleona" Slike iz Steven Spielberg želi Baza Luhrmanna za "Napoleona"


Napoleon bi se uskoro mogao vratiti iz prognanstva, a Baz Luhrmann bi mogao biti taj koji će mu pokazati put, vijest je koju je prenio Hitflix. Producent Steve Spielberg navodno nagovara australskog redatelja da preuzme redateljsku palicu dugoočekivane mini serije Napoleon, temeljene na poznatom nerealiziranom scenariju Stanleya Kubricka.


Baz Luhrmann

Iako još uvijek nije postignut nikakav dogovor, čini se da od Luhrmanna očekuju da režira kompletnu mini seriju koja se fokusira na slavnog francuskog vojskovođu 19. stoljeća odnosno njegovo nepokolebljivo osvajanje Europe, njegov poraz u bitci kod Waterlooa od strane koalicijskih snaga te njegov izgon na otok Sveta Helena.

Kubrick je proveo godine u istraživanju Napoleonovog života i napisao je scenarij još 1961. Film je sa produkcijom trebao početi nakon 1968. i revolucionarnog filma 2001: Odiseja u svemiru no MGM je otkazao projekt navodeći probleme sa financiranjem. Na Filmskom festivalu u Cannesu Spielberg je najavio kako će HBO u suradnji s njim od projekta napraviti mini seriju.



Za one kojima treba podsjetnik, Baz Luhramnn je redatelj koji stoji iza ovogodišnjeg hita Veliki Gatsby sa Leonardom DiCaprijem te mjuzikla Moulin Rouge! iz 2001., koji je zaradio i nominaciju za Oscara za najbolji film. Ukoliko se primi režije Napoleona, to će mu biti prvi izlet u televizijske vode. No ove informacije još nisu potvrđene, a nije ni odabrana glumačka ekipa tako da je pitanje kada će ovaj projekt ugledati svjetlo dana.


IZVOR