Pocetna » Film


Stigao trailer za "The Expanse"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 803
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-01-18


Adaptacija serije romana "The Expanse" dobila je svoju prvu video najavu, ali ne i datum premijere


Stigao je trailer za novu seriju Syfy-ja pa sada konačno možete vidjeti viziju svemira iz romana Jamesa S.A. Coreyja na malim ekranima. Slike iz serije romana The Expanse na ekrane su prenijeli Mark Fergus i Hawk Ostby, koji su pripremili i scenarij za pilot epizodu, te Naren Shankar. Ova trojka nastavit će angažman na seriji kao pisci i showrunneri.

The Expanse se, dakle, bazira na seriji istoimenih romana autora Jamesa S.A. Coreyja. Pseudonim je to pod kojim se kriju dva pisca - Daniel Abraham i Ty Franck. Prvi nastavak romana izašao je pod naslovom Leviathan Wakes i bio je nominiran za prestižne nagrade Hugo i Locus 2011. godine.

Radnja se odvija 200 godina u budućnosti, a za to vrijeme ljudi su uspjeli kolonizirati čitav Sunčev sustav. Kao protagoniste pratimo detektiva i brodskog kapetana koji odlaze u potragu za nestalom ženom. Josephus Miller i Jim Holden, detektiv i kapetan, nabasaju na svemirski brod koji sadrži dobro skrivenu tajnu. Najveća zavjera u povijesti čovječanstva možda će ih doći glave.

Prve dvije epizode režirao je Terry McDonough, kojeg poznajemo kao režisera 3 epizode serije Na putu prema dolje, a između ostalih i serija Crossbones te Better Call Saul.

Glavne uloge preuzeli su Thomas Jane kao Josephus Miller i Steven Strait kao Jim Holden, a uz njih će Florence Faivre odglumiti nestalu ženu Juliette Andromeda Mao. U ostalim ulogama nalaze se Dominique Tipper, Cas Anvar, Wes Chatham, Shohreh Aghdashloo i Chad Coleman.

Ova znanstvenofantastična priča, točnije svemirska opera, kao roman pun akcije i misterije stekao je solidnu bazu obožavatelja pa će uspjeh serije zasigurno ovisiti o kvaliteti adaptacije. Kako će biti primljena od strane publike, vidjet ćemo nakon emitiranja. Iako je datum još nepoznat, serija će biti na programu još ove godine.


IZVOR