Pocetna » Nauka


STIŽE PEPER: Prvi robot koji ima osećanja (FOTO)




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1033
Dodao/la: Gale
datum: 2014-06-07

Slike iz STIŽE PEPER: Prvi robot koji ima osećanja (FOTO) Slike iz STIŽE PEPER: Prvi robot koji ima osećanja (FOTO) Slike iz STIŽE PEPER: Prvi robot koji ima osećanja (FOTO) Slike iz STIŽE PEPER: Prvi robot koji ima osećanja (FOTO)


U februaru 2015. godine počeće prodaja robota koji su predviđeni da služe kao dadilje, medicinske sestre, radnici hitne medicinske pomoći ili čak prijatelji za zabavu, a pored toga biće sposobni za učenje i izražavanje emocija



Za nepunih godinu dana na tržištu će se pojaviti humanoidni roboti za ličnu upotrebu koji će, osim što će “raditi” kao dadilje pa čak i prijatelji za zabavu, biti sposobni da izražavaju emocije, tako bar tvrdi izvršni direktor japanske kompanije “SoftBank”.

U februaru 2015. godine počeće prodaja ovih robota koji su predviđeni da služe kao dadilje, medicinske sestre, radnici hitne medicinske pomoći ili čak prijatelji za zabavu. Oni će koštati 1.900 dolara.



Biće sposobni za učenje i izražavanje emocija, najavio je izvršni direktor Softbanka, Masajoši Son. Na konferenciji za novinare pratio ga je elegentni primerak robota po imenu “Pepper” koji je sa novinarima ćaskao piskavim, dečačkim glasom, prenosi Tportal.



Prototip robota za ličnu upotrebu biće predstavljen ove nedelje i posluživaće kupce u prodavnicama mobilnih telefona Softbank firme u Japanu. Son tvrdi da će to biti roboti koji će prvi put u ljudskoj istoriji dobiti srce, i emocije.



Kompanija SoftBank će ovim biznisom proširiti poslovanje na sektor koji se smatra ključnim za rešavanje nedostatka radne snage u društvu čije stanovništvo ubrzano stari.


IZVOR



0   Spam
Vesnabv   (2014-06-18 8:57 PM) [Sadrzaj]
Hmm, nisam baš sigurna kako će to uticati na nas ljude, i da li su se držali Zakona koji je Isak Asimov propisao za robote, a koji su usvojile UN. Da li će se ispostaviti u nekoj daljoj budućnosti da su naučno-fantastične serije o borbi robota i ljudi za izjednačavanje istih sa ljudima, moguće?