Pocetna » Film


Stiže remake serije "Luther"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 891
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-11-20


Nagrađivana britanska detektivska serija dobit će američku verziju za koju će pilot napisati tvorac originala Neil Cros


20th Century Fox je otkupio prava od BBC-a za remake popularne britanske serije Luther, piše Variety.

Kreator originala Neil Cros napisat će i pilot američke prerade te sudjelovati u daljnjem stvaranju, a usput je ponovio da nema planova za četvrtu sezonu britanske, originalne verzije Luthera.

U originalu je odličnu glavnu ulogu ostvario Idris Elba koji se pridružio američkoj ekipi samo kao izvršni producent, a u istoj ulozi producenta će se naći i Peter Chernin, Katherine Pope, Jane Tranter te Julie Gardner.

Elba je za svoju interpretaciju dobio mnogo pohvala od kritike i publike te je 2012. godine bio nagrađen Zlatnim globusom za najboljeg glumca u nekoj mini seriji, a osvojio je još 6 nagrada za tu ulogu.

Iz Fox-a su za ovaj projekt bili zainteresirani već dulje vrijeme i to nakon što su napravili američku verziju serije Broadchurch koja je dobila naziv Gracepoint s Davidom Tennantom i Annom Gunn u glavnim ulogama (s prikazivanjem je počela 2.10., trenutno bez većeg uspjeha).

Iako je Cros opovrgnuo mogućnost nove sezone serije Luther, Idris Elba je obećao da još nije kraj priče čime je ostavio mogućnost za film.


IZVOR