Pocetna » Zanimljivosti


Što češće, to bolje




  Ocenite članak: 1
pregleda: 869
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-29


Iako nije potrebno navoditi dodatne razloge (osim očitih) zbog kojih bismo trebale upražnjavati seksualne odnose, dobro je prisetiti se načina na koji vođenje ljubavi blagonaklono deluje na naše telo:
Mentalni kapacitet

Naučnici sa Univerziteta iz Amsterdama tvrde da su njihovi ispitanici bolje rešavali probleme vezane uz kritičko razmišljanje ako su pritom razmišljali i o seksu.

Sreća

Istraživanje iz New Yorka sugerira kako bismo svako jutro trebali probati malo semena ako želimo biti sretne, jer ono sadrži oksitocin – takozvani hormon sreće.

Rešavanje stresa

Školovanje, posao, računi – sve su to stvari koje doprinose povećanju svakodnevnog nivoa stresa, ali i za to postoji rešenje – oksitocin! Ponavljamo tu čarobnu reč jer već nakon 20 sekundi ljubljenja, naše telo počinje lučiti hormon koji izaziva osećaj zadovoljstva.

Samopouzdanje

Dobro je poznato kako je seks najbolji lek za loše raspoloženje, što utiče i na podizanje nivoa samopouzdanja. A što smo samopouzdaniji – to smo sretniji.

San

I opet ćemo spomenuti oksitocin zbog kojeg čvršće i mirnije spavamo pa se ujutro budimo odmorniji, a što smo odmorniji, to naš mozak bolje funkcionira.