Pocetna » Estrada i Tv


Stromai stiže na Egzit




  Ocenite članak: 0
pregleda: 765
Dodao/la: Gale
datum: 2014-04-11


Hip-hop zvezda Stromai nastupiće 10. jula na Egzit festivalu. Vlasniku hitova „Alors on danse”, „Papaoutai” i „Formidable” ovo će biti prvi nastup u Srbiji, i to na Petrovaradinu.

Belgijanac se proslavio pesmom „Alors on danse”. Za kratko vreme, spot za ovu numeru dostigao je 50 miliona pregleda na Jutjubu, a da je pravi potencijal, najbolje pokazuje to što mu je remiks radio probirljivi Kanje Vest. Osim Kanjea, obožavaju ga i Diplo, „Black Eyed Peas”, Ana Vintur, Žan-Klod van Dam...

U maju 2013. Stromai objavio je singl „Papaoutai” koji je osvojili mnogobrojne evropske muzičke liste, uključujući i listu najboljih singlova kod nas. Spot za ovu numeru najavio je album „Racine Carrée”, zahvaljujući kojem u novembru Stromai osvaja MTV nagradu za najboljeg belgijskog izvođača 2013. To izdanje za samo osam meseci po objavljivanju u Evropi prodato je u više od dva miliona primeraka.

Inače, u žižu javnosti dospeo je s amaterskim snimcima koji su ga prikazali kako se pijan tetura po Briselu. Nekoliko dana kasnije, saznalo se da su u pitanju snimci koji najavljuju njegov nov spot za pesmu „Formidable”.

Na petnaestom izdanju Egzita (10-13. jul) nastupiće i Dejvid Albarn, Afrodžek, Karl Koks, Diskloužr, Tiga, Hel, Ben Klok, Skrileks, Rudimental, Grin Velvet...


IZVOR