Pocetna » Sport


Stuttgart protutnjao kroz Bukurešt




  Ocenite članak: 0
pregleda: 792
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-23


Utakmicama petog kola Evropske lige večeras je nastavljeno takmičenje u okviru grupa D, E i F.

Grupa D

Francuska ekipa Bordeauxa igra ove sezone sjajno, a to su Žirodinci večeras potvrdili i u okviru petog kola Evropske lige na gostovanju kod Club Bruggea, slavivši sa 2:1.

Junak pobjede Bordeauxa bio je Jussie, koji je sa dva gola, u trećoj i 40. minuti donio pobjedu francuskoj ekipi. Počasni gol za Belgijance bio je djelo Lestiennea četiri minute prije kraja.

U drugom susretu iz ove grupe na St. James Parku su se sastali Newcastle i Maritimo, a završilo je neriješeno 1:1. Svrake je u prednost u 23. minuti doveo Marveaux, da bi Fidelis izjednačio u 79. minuti utakmice.

Grupa E

U okviru grupe E najviše golova je viđeno u Bukureštu, gdje kod Steaue gostovao Stuttgart, koji je mrežu rumunske ekipe natrpao do vrha, utrpavši im pet golova.

Serdar Tasci doveo je Švabe u prednost već u petnoj minuti. Na 2:0 povisio je Martin Harnik u 18. minuti, a kada je pet minuta kasnije Sakai pogodio za 3:0 već je tada bilo jasno da se Steaui sprema potop.

Golijada njemačke ekipe nastavljena je u 31. minuti, kada je za visokih 4:0 pogodio Okazaki, a isti je igrač u desetoj minuti nastavka postigao i peti gol za Stuttgart. Utješni gol za Steauu postigao je Costea sedam minuta prije kraja susreta.

U drugom susretu u okviru ove grupe igrao se skandinavski derbi između Moldea i Kopenhagena. Santin je u 21. minuti doveo Kopenhagen u prednost, a na 1:1 izjednačio je Chima u 62. minuti. Pobjedu danskoj ekipi donio je

Grupa F

Italijanska ekipa Napolija u ovom je kolu u okviru grupe F Evropske lige gostovala kod AIK-a u prijestolnici Švedske Stokcholmu. Gosti iz Napulja poveli su golom Blerima Džemailija u 20. minuti, ali njihova je radost trajala samo 15 minuta, nakon što je u 35. minuti izjednačio Danielsson. Pobjedu Napoliju donio je Edinson Cavani pred sami kraj meča.

U drugom susretu ove grupe, ukrajinski Dnipro je iznenadio PSV na njegovoj Phillips Areni u Eidhovenu, te slavio sa 2:1. Holanđani su poveli golom Wijnalduma, ali je brzo nakon toga izjednačio Seleznyov, a pobjedu Ukrajincima donio je Konoplyanka u 74. minuti utakmice.