Pocetna » Sport


Sudija pogurao Brazil do preokreta na startu Mundijala! FOTO




  Ocenite članak: 0
pregleda: 778
Dodao/la: Gale
datum: 2014-06-13

Slike iz Sudija pogurao Brazil do preokreta na startu Mundijala! FOTO Slike iz Sudija pogurao Brazil do preokreta na startu Mundijala! FOTO Slike iz Sudija pogurao Brazil do preokreta na startu Mundijala! FOTO


Fudbalska selekcija Brazila zabeležila je pobedu na startu Svetskog prvenstva pošto je na otvaranju, u grupi A, savladala reprezentaciju Hrvatske zahvaljujući golovima Nejmara koji je doneo preokret, a onda je Oskar postavio konačnih 3:1.



Ohrabreni Hrvati obeležili su start utakmice pošto nisu podlegli pritisku krcatog stadiona i velike podrške ustremljene ka Brazilcima. To im se i isplatilo, jer domaćin prvenstva nije uspeo u prvih 15 minuta da zapreti, dok je sa druge strane Ivica Olić glavom bio neprecizan.

Jedna ozbiljnija akcija i brže trčanje od protivnika - gol. Hrvatsi su u 11. minutu uspeli da probiju po levoj strani gde se nalazio upravo Olić koji je uputio oštar centaršut po zemlji ka kaznenom prostoru gde je Nikica Jelavić samo zakačio loptu koja je uspela da zbuni Marsela i natera ga nesmotrenim potezom da sa pet metara postigne autogol.

Brazilci su videli koliko je sati i bilo im je jasno da moraju da jače i agresivnije krenu ka golu protivnika koji nije hteo ili mogao da nastavi istim intezitetom da vrši presing na poslednju liniju protivnika.

Sa druge strane, uspela je brazilska selekcija da se izbori na sredini terena za jednu veoma bitnu loptu koja je došla do Nejmara koji je uspeo da pobegne od svojih čuvara, priđe na 22 metra i levom nogom od stative zatrese mrežu Pletikose.



Šut je bio spor, ali veoma precizan, pa je stadion u 29. minutu eksplodirao. Rezultatom 1:1 završeno je prvo poluvreme, a Brazil je bio opasniji, ali nije uspeo to da iskoristi i "unovči".

Uvodni momenti drugog dela igre nisu bili toliko interesantni koliko start same utakmice, jer se težište prebacilo na polovinu Brazilaca koji su bili dovoljno jaki da odbiju svaki napad, a slabi da više zaprete Hrvatima.

Prva ozbiljnija prilika delo je Nejmara koji je navukao tri igrača na sebe u 61. minutu, a onda i naterao Ćorluku da napravi faul i da šansu "kariokama" da iz prekida preokrenu. Ipak, Dani Alveš nije bio precizan sa 23 metra.



Samo deset minuta kasnije lopta je stigla sa desne strane u kazneni prostor Hrvatske gde je Fred jedva sačekao da ga Dejan Lovren dotakne sa leđa pri građenju kako bi pao, te je sudija Juiči Nišimura pokazao na belu tačku. Ulogu egzekutora preuzeo je Nejmar koji je obigravao oko lopte i na kraju je poslao u levi ugao, ali je i Pletikosa krenuo ka njoj, a golman je malo nedostajalo da spreči preokret.

Nejmar je sa dva gola na otvaranju Mundijala izjednačio ukupan učinak Ronaldinja koji je dao 33 pogotka.

Izabranici Nika Kovača pokušavali su da stignu do povoljnijeg rezultata, a Perišić je imao priliku, ali je Sezar uspeo da spreči pogodak. Ipak, nakon brze kontre zadat je poslednji udarac pošto je Oskar bio brži od oba štopera Hrvatske, te je u trku špicem kopačke poslao u levi ugao loptu koja je u prvom minutu nadoknade označila i prva tri boda Brazila.

Brazil - Hrvatska 3:1 (1:1)
Stadion: Korintijans arena. Gledalaca: 62.103. Sudija: Juiči Nišimura (Japan), Strelci: Nejmar 29, 71, Oskar 90+1 (Brazil) - Marselo 11. a.g. (Hrvatska).
Brazil: Sezar, Dani Alveš, Silva, David Luiz, Marselo, Paulinjo (od 63. Ernaneš), Luiz Gustavo, Hulk (od 68. Bernar), Oskar, Nejmar (od 88. Ramireš), Fred.
Hrvatska: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Lovren, Vrsaljko, Kovačić (od 61. Brozović), Modrić, Rakitić, Perišić, Olić, Jelavić (od 78. Rebić).


IZVOR


0   Spam
SEBO55   (2014-06-14 10:40 PM) [Sadrzaj]
t ako je ono bio penal ubi me bože

0   Spam
SEBO55   (2014-06-14 4:46 PM) [Sadrzaj]
SUDIJA JE KRETEN