Pocetna » Sport


SUPERLIGA: Derbiji u 11. i 26. kolu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 884
Dodao/la: LaMistress
datum: 2013-06-20


Zajednica klubova Superlige usvojila kalendar takmičenja za narednu sezonu. Sve je isto kao i prethodnih godina.

S obzirom na to da se sistem razrade rasporeda Jelen Superlige bazira na takozvanim "Bergerovim tablicama", od ranije je bilo poznato da iznenađenja neće biti.

Kao što je i bilo očekivano, prvi "večiti derbi" biće odigran u 11. kolu na stadionu Crvene zvezda, a drugi u 26, na igralištu Partizana.

Kao i prethodnih sezona, u poslednjim kolima polusezona biće odigran i derbi Crvena zvezda - Vojvodina (na kraju jeseni) i Vojvodina - Crvena zvezda (na kraju proleća).

U prvom kolu Partizan će na svom terenu igrati sa Novim Pazarom, a Zvezda će gostovati Javoru. I prošle sezone je bilo predviđeno da crveno-beli počnu sezonu u Ivanjici, ali su naknadno odigrali meč uvodnog kola zbog koncerta Svetlane Ražnatović na Dragačevskom saboru.

U ostalim mečevima prvog takmičarskog dana igraće: Radnički Niš - Radnički 1923, Rad - Čukarički, Sloboda Point - Spartak, OFK Beograd - Hajduk, Vojvodina - Donji Srem, Jagodina - Napredak.

U skladu sa sistemom žrebanja, Partizan od takmičarske 2007/08. nije bio domaćin prvog derbija u sezoni, a beogradski i novosadski crveno-beli sreću se pred odlaske na pauzu poslednje tri sezone.

Zanimljivo, Zvezda je u poslednja tri duela sa Novosađanima na svom terenu osvojila samo bod (dva poraza i remi), a dva puta uzastopno je poražena i na kraju sezone.

Sledeća takmičarska godina Jelen Superlige počeće 10. avgusta.


IZVOR


+1   Spam
Avenger   (2013-06-20 11:05 PM) [Sadrzaj]
I opet Zvezda nema sta da trazi ;)