Pocetna » Film


Sva lica Leonarda DiCaprija




  Ocenite članak: 0
pregleda: 998
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-03-01


Leonardo DiCaprio će u novom filmu "The Crowded Room" glumiti 24 različite osobe unutar jednog izmučenog uma


U istinitoj priči o Billyju Milliganu, Amerikancu čija sudbina je obilježila povijesne anale američkog sudstva, susreću se idealni sastojci omiljeni u Hollywoodu. Materijal iz kojeg izvire napeta drama sadrži mentalne poremećaje, tragične sudbine, zločin i povijesne zakonske presedane.

Billyjeva sudbina će se ekranizirati pod naslovom The Crowded Room, iza čega stoji Leonardo DiCaprio kao glavni pokretač projekta. Prema izvještavanju The Hollywood Reportera DiCaprio je imao želju ispričati ovu priču posljednjih 20 godina, a to će se napokon i ostvariti.

U filmu će Leonardo DiCaprio preuzeti glavnu ulogu nesretnog Billyja koji je patio od mentalne bolesti podijeljene ličnosti.

Njegov slučaj je ispunio novinske naslovinice kasnih 70-ih godina kada je sudjelovao u okrutnim zločinima silovanja niza mladih žena. Tom prilikom otkrilo se kako boluje od psihičkog poremećaja te je navodno pokazivao karakteristike čak 24 različite osobe.



Njegov slučaj je prvi takav zabilježen u povijesti američkog pravosuđa i doveo je do novih sudskih presedana. "Obrana ludilom", odnosno neuračunjivosti zbog mentalne bolesti, uspješno je provedena za vrijeme njegovog suđenja, nakon čega je Billy Milligan oslobođen, a filmska i televizijska branša je dobila lajtmotiv za ekranizirana suđenja.

Scenarij prema knjizi Daniela Keyesa adaptirat će Jason Smilovic i Todd Katzberg, a sam Leonardo DiCaprio će uz glavnu ulogu preuzeti i mjesto jednog od producenata.

"The Crowded Room" je jedan od projekata koji je dugi niz godina bio u pripremi, ali nikada nije dobio pravi zamah, iako su mnogi poznati filmaši bili zainteresirani za sudjelovanje a među njima i velikan James Cameron. Za sada još nije poznato tko će preuzeti režisersku palicu, niti kada će sama produkcija filma započeti.


IZVOR