Pocetna » Estrada i Tv


Sve 24 greške u novom filmu o Džejmsu Bondu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1453
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-11-25


Lovci na filmske greške imali su pune ruke posla sa najnovijim filmom o britanskom špijunu Džejmsu Bondu "Skyfall" i izbrojali su čak 24.
U dosadašnja 23 nastavka filmova o Džejmsu Bondu pronađeno je čak 1.000 grešaka. Jedna od uočenih grešaka je sa samog početka filma kada se Bond na krovu voza u pokretu tuče sa jednim negativcem. U toj sceni Bond nosi dve različite cipele. Pre toga, postoji još jedna greška jer glumac u jednoj sceni ima naočare za sunce, pa ih na trenutak izgubi, a onda ih opet ima.
 

Danijel Krejg koji igra agenta 007 u jednoj od scena uzima radio od Silve, koga tumači Havijer Bardem i stavlja ga u desni džep, da bi ga u narednoj sceni izvadio iz levog.
 
Na samom početku filma Bond je pogođen metkom u desno rame, dok kasnije metak vadi iz levog. Ni sledeća greška nije neprimetna. Kada Bond spusti flašu pića na sto u sceni u kojoj je došao u posetu M, etiketa na boci je okrenuta tako da je publika ne vidi, da bi se zatim u narednom kadru jasno videla, pa opet nestala.
 
U filmu se tajni agent vozi i metroom. U metro ulazi na stanici Templ, a silazi na stanici Vestminster, dok je stanica Inbankment, koja je inače između ove dve stanice, potpuno izbrisana.
 
Još jedna od grešaka u metrou je što sva svetla unutar voza ostaju upaljena kada se vozilo surva u provaliju, što se inače ne bi desilo jer se voz napaja strujom preko šina.
 
U sceni jurnnjave automobilima po Istanbulu s početka filma, Bond i njegova pratilja zakucaju se prvo u
 "audi", pa onda u pijačnu tezgu, ali šoferšajbna ostaje čitava. Međutim, u sledećem kadru se vidi kako je šoferšajbna Bondovog "lendrovera" potpuno ispucala.

 

Dok se vozi niz Vajthol u Londonu iza Bonda se vidi autobus sa brojem 38, koji u realnosti uopšte ne saobraća tom trasom. Kada Bondov neprijatelj Silva stavi devojci čašu viskija na glavu ona je puna do vrha, ali u narednom kadru čaša je već poluprazna.

 

Tokom jedne od scena Bondov crni automobil navodno prati drugi automobil bele boje, međutim iz drugog ugla jasno se uočava da je u pitanju automobil crne boje, ali u narednom kadru cvozilo ponovo misteriozno menja boju u belo.

 

U sceni koja se odvija u Nacionalnoj galeriji Bond se sastaje sa Kjuom i sedi na jednoj od klupica gledajući u sliku, a kamera ga snima otpozadi. Kju dolazi i seda na klupu pored i vidi se razmak između dve klupe na kojima sede Bond i Kju, koji započinju razgovor, da bi u sledećem kadru razmak nestao i njih dvojica sede na potpuno istoj klupi.

 

Kada naruči martini u kazino baru Bond dobija sasvim zamrznutu čašu, koja kada se ugao kamere promeni više na sebi nema ni malo leda.

 

Dok se juri sa negativcima po istanbulskom bazaru, Bondova kravata leprša preko njegovog ramena, a onda se iznenada smiri i ne mrda sa mesta iako on nastavlja da trči.

 

Napravljena je i jedna veoma naivna greška u sceni sa vozom kada se jedan deo vagona  otkači od drugog pri čemu popucaju i kočnice, što bi u stvarnosti izazvalo kompletno zaustavljanje voza, ali ne i u filmu.

 

Tokom jedne scene koja se odigrava u Šangaju, Bond gleda u Severin koja stoji iza smrskanog prozora, koji je već u sledećem kadru potpuno čitav.