Pocetna » Ljubav i Sex


Svingerstvo? Hm...




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1380
Dodao/la: Impi
datum: 2012-08-19


Privremena razmena seksualnog partnera, u njegovom ili njenom prisutstvu, fantazija je mnogih. Šta je pametno znati pre nego što se u to zaista i upustite?
 
Ako par odluči da isproba svingerstvo, preporučljivo je znati na kojoj tački odnosa se nalazi. Tako, ako ste u ozbiljnoj, dugoj vezi i želite da nastavite u tom smeru, povremeno u ulozi gledaoca, tada je više nego poželjna mini analiza vašeg odnosa.
 
 
Postoje dva tipa svingerstva ("meki" i "tvrdi"): A vi odlučite da li uopšte to želite

Dva tipa svingerstva
 
Za početak da spomenemo da se u opštem poimanju svingerstva skriva tzv. "Meki Sving", koji ne podrazumeva penetraciju ni sa kim drugim osim sa svojim partnerom.
 
 
Pojedinci koji se odlučuju na taj tip svingerstva, obično se zadovoljavaju u prisutstvu drugih u istoj sobi i odlično se osećaju upravo u ulozi voajera. Pri tome, možete se nadati i dodirivanju s drugima, masturbiranju pred ostalima i oralnom seksu.
 
 
Opuštenost je kod svingerstva više nego poželjna. Tu nema mesta za dilemu, moralna pitanja. Jedini kriterijum mora da bude apsolutni užitak!
 
 
 
Drugi tip, "Tvrdi Sving" (bezosećajan, hladnokrvan ...), više odgovara ljudima koji su već duže vreme na sceni. Za njih se kaže da "jedu i dišu" svingerstvo i da je to prvenstveno njihov način života. Verovatno je ta etiketa plod onih prvih, "mekanih", koji ne znaju tačno da li žele biti "normalni" (u smislu uobičajene heteroseksualnosti), ili im je ipak malo neugodno zbog toga što rade.
 
Ispit zrelosti pre nego što se odlučite na svingerstvo
 
Da bi sve proteklo bez komplikacija, o svojim seksualnim fantazijama treba otvoreno razgovarati s partnerom. U tome je suština uspešnog svingerstva! Dakle, pravilo 3K (komunikacija, komunikacija i još jednom komunikacija).
 
 
 
Podjednako je potrebno da detaljno poznajete vezu i analizirate njenu čvrstinu, jer ćete samo na taj način spoznati hoće li vam biti neugodno i eventualno ponižavajuće, da vaš partner liže i mnogo više od toga nekog drugog.
 
 
 
Nemalo puta se naime dogodi da je bolje ostati u svetu mašte, jer fantazija može da nam ponudi sve što mislimo da želimo da doživimo, ali se možda varamo. Zato se treba zapitati da li želite odnos s drugima, jer želite da dopunite svoj trenutni seksualni život ili nadograditi. U slučaju dopune, znači da ste nezadovoljni postojećim, a pri nadogradnji biste samo odličan seksualni život rado podelili još s nekim. Razlika u pristupu je očigledna, zato su posledice naravno drugačije.
 
 
 
Zajedničko gledanje pornografije bi trebalo biti znak da ste potencijalni svingeri, što znači da je snažna, neizmerna želja prisutna kod oboje. Predlažemo da je realizujete dok je kesten još vruć.