Pocetna »


Tajne dobrog seksa: 9 koraka do eksplozije strasti.




  Ocenite članak: 1
pregleda: 857
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-04-13


U seksu je sve pitanje stava, tvrde seksolozi, stručnjaci za lečenje i unapređenje ljubavnog života. Isadora Alman, poznati američki ekspert na tom planu, nudi devet saveta koji mogu da vam pomognu da poboljšate svoj seksualni život.

1. SLOBODA

Potpuno seksualno oslobađanje podrazumeva da parovi više ne razmišljaju o tome „šta i kako bi trebalo“ nešto da rade, već da se usklade oko onoga što njima prija. Poređenje bilo kog tipa jednog para i jednog iskustva sa iskustvima i receptima drugih parova suvišno je i neuputno, a može da bude i kontraproduktivno.



2. PREPUŠTANJE

Totalno seksualno zadovoljenje postiže se samo potpunim prepuštanjem partneru. Ako ste opterećeni samo time da vama bude lepo, nikada nećete ostvariti onu posebnu vezu sa partnerom koja vodi do vrhunskog zadovoljstva.



3. VELIKODUŠNOST

Kao i na drugim poljima, samo oni koju su spremni da daju i dele sa drugima mogu da dobiju najbolje od života. U ljubavi je zadovoljstvo partnera slatko koliko i spostveno – ili nema ljubavi. U neobaveznom seksu, opet, dobićete onoliko koliko pružite.

Za dobar seks potrebna je i hrabrost. Za početak, pobedite stid i strepnje. Strah sputava parove da probaju nove poze i tehnike i da otvoreno kažu šta ih u krevetu uzbuđuje

4. ODSUSTVO STIDA

Ako ste u stanju da kažete ono što mislite a da ne povredite onog drugog, u velikoj ste prednosti. To je veoma važno u odnosu sa ljudima, a u spavaćoj sobi pogotovu. Inhibicije su prirodan izraz patrijarhalnog vaspitanja, ali u seksu ih treba prevazići. Najzad, tu ste vas dvoje i sve što se kaže, uradi i poželi ostaje između vas.



5. STRUČNA POMOĆ

Veoma je važna i spremnost da se traži pomoć. Ponekad parovi imaju probleme u seksu koje ne mogu sami da reše, tako da je najbolje da potraže pomoć terapeuta.



6. DOBRO ZDRAVLJE

Zdravlje je veoma važno za seksualni život. Kada se čovek dobro oseća, u prilici je da svako iskustvo mnogo intenzivnije doživi. Ne može se sve izbeći i preuprediti, ali zdrave navike povećavaju šanse za dobro zdravlje... i dobar seks.



7. ŠIRINA POGLEDA

Predrasude ograničavaju ljude. Zaboravite na ubeđenja tipa: muškarac treba da napravi prvi korak. Ukoliko vam to ne polazi za rukom, pokušajte da usvojite sledeć stav: što su vaša shvatanja više sužena, to će vaša seksualnost biti siromašnija.



8. SENZUALNOST

Seks se ne svodi samo na orgazam ili genitalije. Kada se partneri usredsrede na milovanje i ljubljenje, seks je mnogo uzbudljiviji.



9. HUMOR

Sve je lakše ako se seks ne shvata suviše ozbiljno. Umesto da seksu pristupate kao nekom važnom zadatku, sve neprijatne situacije okrenite na šalu, jer seks i jeste najbolja zabava koja postoji.


0   Spam
Vampire-in-attent   (2012-04-14 6:13 AM) [Sadrzaj]
:D Dobri saveti, msm za vecinu.. :D