Pocetna » Film


Terminator se vraća 1. jula 2015!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1234
Dodao/la: Gale
datum: 2014-06-01


U Nju Orleansu je počelo snimanje petog dela franšize „Terminator“ sa Arnoldom Švarcenegerom u glavnoj ulozi, prenose mediji u Los Anđelesu.

Očekuje se da će film stići u bioskope 1. jula 2015. godine. Pored Švarcenegera u filmu igraju Džej Kortni, Emilija Klark i Džejson Klark.

Prvi deo tog akcionog i naučnofantastičnog filma je snimljen 1984. godine, po scenariju i u režiji Džejmsa Kamerona, kojem je to bio proboj među zvezde.

Film, sa Lindom Hamilton, Majklom Binom i Švarcenegerom u ulozi nemilosrdnog robota-ubice iz budućnosti, bio je napravljen s niskim budžetom i koštao je 6,4 miliona dolara, ali je širom sveta zaradio 78 miliona dolara.

Švarcenegeru je to bila druga definišuća uloga u karijeri posle Konana Varvarina (1982).

Još uspešniji bio je Terminator 2: Sudnji dan (1991), koji je takođe režirao i napisao Kameron, i koji spada među najuspešnije i najkvalitetnije nastavke svih vremena.

Linda Hamilton je reprizirala ulogu, kao i Švarceneger s tim što je njegov robot sada pozitivac.

Terminator 3: Pobuna mašina (2003) u režiji Džonatana Mostova bio je manje cenjen od prva dva, ali je i dalje uspešan film, za razliku od Terminatora 4: Spasenje (2009) Džozefa Makgintija koji se pokazao kao promašaj i u kreativnom i u komercijalnom smislu.

Terminator 4 je nastao u vreme kada je Švarceneger bio guverner Kalifornije. Švarceneger je odbio da se pojavi u filmu makar i na nekoliko minuta, pa je za to pojavljivanje iskorišćen kalup sa njegovim telom i likom iz prvog filma, uz malu pomoć efekata.


IZVOR