Pocetna » Zanimljivosti


„Teslina“ kola „za spavanje“




  Ocenite članak: 2
pregleda: 956
Dodao/la: Gale
datum: 2014-02-25

Slike iz „Teslina“ kola „za spavanje“ Slike iz „Teslina“ kola „za spavanje“ Slike iz „Teslina“ kola „za spavanje“ Slike iz „Teslina“ kola „za spavanje“


Automobil, kancelarija, dnevna soba i moderni urbani prostor! Da, konceptualno vozilo "XchangE" je sve to u jednom. Reč je o „Modelu Es“ američke fabrike „Tesla“ koji je jedna švajcarska kompanija pretvorila u „multipraktik“. Biće izložen na Salonu u Ženevi.

Ako ste od onih koji se slažu da „Tesla motors“ proizvodi veoma uzbudljive električne automobile, obavezno bacite pogled na ovo!



Ciriška firma "Rinspeed" odlučila je da „nabudži“ njihov čudesni „model Es“ i pretvori ga u najnoviji konceptualni automobil za potpuno autonomnu vožnju.
Dizajnirali su ga tako da u isto vreme bude i automobil, kancelarija, dnevna soba i moderni urbani prostor!
I nazvali "XchangE" – vozilo koje će učiniti vožnju potpuno antistresnom.

Putovanje u kolima kojima nije potreban vozač neće više od mene zahtevati da 'buljim' u kolovoz, već će mi omogućiti da vreme provedem mnogo lepše i korisnije“, tvrdi osnivač "Rinspeed"-a, Frank Rinderneht.
Potpuno električni sedan odlikuju sedišta koja se mogu okretati, obarati i klizati u čak 20 različitih rasporeda sedenja.



To omogućava činjenica da se volan može pomeriti na sredinu table, zajedno sa svim komandama, odnosno konzolom.
Na taj način, vozač i suvozač, odnosno putnik, mogu pristupiti ekranima, dobiti dodatni prostor za noge, kao i jastuke da dignu i odmore noge.



Putnici će moći praktično da zauzmu bilo koju sedeću ili ležeću pozu za odmaranje dok putuju kolima, tvrde iz kompanije.
Čak četiri različita ekrana obezbeđuju neophodne informacije i zabavu. Među njima je i 1,2 metra široka „traka“ na vozačkoj tabli koja sve to čini u "wide" formatu.



I to nije sve... Pozadi je smešten 32-inčni TV koji "XchangE" pretvara u bioskop na točkovima, koji se kontroliše jednostavnim pokretima.
Enterijer se na prvi pogled drastično razlikuje od unutrašnjosti standardne „tesla model Es“ limuzine, ali iz "Rinspeed"-a tvrde da su ga jedva „i takli“.



Jedina odmah uočljiva razlika je krov. Obložen je "Evonik Industries" reflektivnom površinom koja ne dozvoljava da se auto unutra zagreva.
Koncept će biti izložen na Salonu autiomobila u Ženevi narednog meseca.


IZVOR



+1   Spam
LaMistress   (2014-03-03 11:37 AM) [Sadrzaj]
de mi za 8.mart kupite :D

taman koliko je registrovanih svako po evro :D