Pocetna » Film


Tom Henks ponovo u ulozi Roberta Langdona




  Ocenite članak: 1
pregleda: 961
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-09-04


Proslavljeni glumac Tom Henks ponovo će se naći u ulozi poznatog simbologa Roberta Langdona u filmskoj adaptaciji poslednjeg romana Dena Brauna -Inferno. Početak snimanja zakazan je za april sledeće godine, a režiju ponovo potpisuje Ron Hauard.


Iako je serijal filmova o Robertu Langdonu doneo ogromnu zaradu (Anđeli i demoni iz 2009. godine zaradio je preko 486 miliona dolara), filmska kompanija Sony rešila je da preskoči treću knjigu- Izgubljeni simbol, odlučivši se za ekranizaciju četvrte. Ali kako ni prva dva filma nisu rađena hronološki (prvo je snimljen film Da Vinčijev kod, pa nakon toga Anđeli i demoni), može se reći da postoji mogućnost da se snimi film i po trećoj knjizi, tako da nade nisu izgubljene za Izgubljeni simbol.

Radnja romana Inferno vodi nas u Firencu. Langdon se budi u bolnici pod sedativima i potpuno dezorijentisan. Bezuspešno pokušava da se seti svog dolaska u Firencu, saznaje da je pogođen u glavu i da je pravim čudom preživeo. Povremeno mu se u glavi javljaju nejasne vizije i samo nekoliko reči. Udružuje se sa doktorkom Sijenom Bruks koja mu pomaže da pobegne od tima specijalnih ubica, ali i italijanske policije. Langdon i Sijena postepeno otkrivaju delove slagalice kako bi sprečili pomahnitalog genija genetskog inženjeringa da planetom rasprostre smrtonosni virus. Langdon kreće u jurnjavu kroz tri evropska grada, pokušavajući da otkrije vezu između prošlosti i sadašnjosti, realnog sveta i Danteovog Pakla.


IZVOR