Pocetna » Film


Trailer: "The Strain"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 999
Dodao/la: Gale
datum: 2014-06-15


Iz suradnje Guillerma del Tora i Chucka Hogana dolazi nam nova horor serija The Strain. Ideju za ovu seriju, kojoj su u središtu vampiri, Guillermo del Toro je dugo pripremao, a iako je prvotno osmislio priču kao televizijsku seriju, publici je predstavljena u obliku romana.

Roman koji je izašao pod naslovom The Strain 2009. godine napisan je u suradnji s Chuck Hoganom i dio je trilogije s nastavcima The Fall (2010.) i The Night Eternal (2011.).



Guillermo del Toro i Chuck Hogan su 2011. priredili i stripovsku verziju priče pod istim naslovom. Svoj zavojiti put serija je završila prošle godine kada je FX naručio prvu sezonu s 13 epizoda, a premijera je najavljena za 13. srpnja ove godine.

Kultni scenarist i režiser Guillermo del Toro je rekao kako im nije bila namjera napraviti popularnu verziju romatiziranih vampira, a u seriji će predstaviti potpuno novu povijest i mitologiju vampira. Vampiri, inače strašna i brutalna bića, u ovoj seriji će biti upotpunosti nezaustavljiva i parazitska čudovišta.

Posebno je naglasio hranjenje vampira kao netipično brutalno, a seriju najavljuje kao horor s dobrim likovima, udjelima drame i znanosti, a sve ove komponente trebale bi stvoriti zabavni show s brzim tempom.

Glavni glumci su: Corey Stoll, David Bradley, Kevin Durand, Mía Maestro, Jonathan Hyde, Anne Betancourt i Nikolai Witschl. Uz Guillerma del Tora i Chucka Hogana scenarij je pisala i Regina Corrado.


IZVOR