Pocetna » Sport


Trajković odlazi iz Partizana zbog sukoba sa Markovićem




  Ocenite članak: 0
pregleda: 659
Dodao/la: BMW
datum: 2014-05-28


Defanzivac Partizana Branislav Trajković naći će se na transfer listi na kraju sezone zbog problematičnog ponašanja, saznaje “Blic”.

Kap koja je prelila čašu bio je sukob sa vezistom Sašom Markovićem na treningu, a prva kaznena mera bila je izostavljanje iz sastava za meč sa Spartakom.

Marko Nikolić, šef stručnog štaba sada već bivšeg šampiona, najavio je da postoji grupa igrača na koje se neće računati u narednoj sezoni, ali zbog želje da ne remeti ekipu uoči sutrašnjeg meča sa Čukaričkim istakao je da će o imenima koja će se naći na transfer listi govoriti posle srede.

Trajkoviću ovo nije prvi prestup koji je napravio u proteklih šest meseci u dresu Partizana. Doveden kao veliko pojačanje u poslednjoj liniji, sa statusom povremenog reprezentativca, od njega se očekivalo da zajedno sa iskusnim Obradovićem zacementira odbranu šestostrukog uzastopnog prvaka Srbije i pokaže zašto je bio u planovima doskorašnjeg selektora Srbije Siniše Mihajlovića.

Visoki defanzivac je u nekoj meri to i uspeo, međutim pokazao je i drugu stranu ličnosti. Često je bio u konfliktu sa protivničkim igračima i sudijama, na kraju se pokazalo - i sa saigračima. Dobijao je žute i crvene kartone, zbog čega je propustio tri utakmice u dosadašnjem toku prolećne sezone. Bio je akter sporne situacije u meču sa bivšim klubom Vojvodinom, posle koje je dosuđen jedanaesterac, a on dobio drugi žuti karton, automatski i crveni. Partizan je u tom meču primio gol u nadoknadi vremena iz kaznenog udarca, ali ono što je mnogo važnije, izgubio je možda i dva presudna boda u trci za titulu jer niko danas ne može da tvrdi kako bi se nakon toga završio meč u Kruševcu, koji su crno-beli kasnije izgubili.

Trajkovićevo ponašanje koje nije u skladu sa slikom koju bi trebalo igrači koji nose dres Partizana da šalju u javnost kulminiralo je na jednom od poslednjih treninga tokom pauze zbog poplava koje su zahvatile našu zemlju. On je ušao u sukob sa saigračem Sašom Markovićem, zbog čega ga je trener Marko Nikolić udaljio iz takmičarskog pogona i nije računao na njega protiv Spartaka. Negativan uticaj na ekipu biće presudna stavka koja je opredelila Nikolića i rukovodstvo da mu uruče zahvalnicu već posle pet meseci saradnje.

Za Trajkovića kažu da je problematičan i van terena, to je nešto čime je trebalo da se bavi uprava crno-belih kada ga je zimus dovodila, ali o tome treba nešto da kaže i trener Nikolić, na čije je insistiranje stigao u Humsku.

Ostaje da se vidi da li će nekadašnji fudbaler Hajduka iz Kule i Vojvodine jedini platiti ceh za izgubljenu prvenstvenu trku sa Crvenom zvezdom ili će još nekom, kao primer ostalima, na ovaj način biti pokazana izlazna vrata Humske.


IZVOR