Pocetna » Film


Treći nastavak horor filma "The Conjuring" stiže u septembru




  Ocenite članak: 1
pregleda: 750
Dodao/la: Nutella92
datum: 2020-06-09

Slike iz Treći nastavak horor filma Slike iz Treći nastavak horor filma Slike iz Treći nastavak horor filma Slike iz Treći nastavak horor filma


"Prizivanje zla: Đavo me je naterao" ("The Conjuring: The Devil Made Me Do It"), treći nastavak horor franšize, trebalo bi da se u bioskopima nađe od 11. septembra ove godine, ukoliko korona ne pomeri premijeru.

Novi film koji se bavi slučajevima paranormalnih istraživača Eda i Lorejn Voren ovaj put gledaoce neće odvesti u ukletu kuću, već u sudnicu, gde se vaga sudbina čoveka optuženog da je ubio svog stanodavca.

U pitanju je istinita priča o Arniju Šajenu Džonsonu koji je 1981. godine tvrdio kako je svog stanodavca Alana Bona nekoliko puta nasmrt izbo nožem jer ga je na to "naterao đavo". Arni i njegova verenica Debi tvrdili su kako je demon zaposeo njenog mlađeg brata Dejvida Glacela (11), pa su njih dvoje na smenu bdili nad dečakom cele noći.

Dejvid se navodno budio na svakih 30 minuta, citirao Miltonov "Izgubljeni raj", ima vizije, govorio o čoveku-zveri, a sve je bilo propraćeno čudnim zvukovima.

Glacelovi su na kraju pozvali demonologe Eda i Lorejn Voren koji su utvrdili da je dete navodno zaposednuto. Ed je sa još četiri sveštenika nad njim izvršio tri egzorcizma i, kako je tvrdila Lorejn, iz njega izbacio 43 demona.

Arni je sve vreme bio prisutan i pomogao im je navodno tako što je provocirao demona, tvrdeći da se ovaj previše plaši da uđe u njega. Kada je sve bilo gotovo Vorenovi su pozvali lokalnu policiju i rekli im da pripaze na Arnija. Nekoliko meseci je prošlo, a Debi i Arni su se odselili i iznajmili svoj stan. Onda je jedne noći, iz čista mira, Arni ubio vlasnika stana.

Na sudu je tvrdio da ga je na to naterao đavo, a ovo je postalo prvo suđenje u pravnoj istoriji Amerike gde je okrivljeni svoj zločin pripisao demonu. Slučaj je privukao veliku nacionalnu pažnju, suđenja su se prenosila na televiziji uživo, a Vorenovi su, između ostalih, bili svedoci.

Patrik Vilson i Vera Farmiga rapriziraće svoje uloge Eda i Lorejn Voren, a takođe će i Sterling Džerins ponovo zaigrati njihovu ćerku Džudi, koju je tumačila u prošlogodišnjem filmu "Anabel se vraća kući".



IZVOR