Pocetna » Sport


Treći set: Viktoru prijala pauza, poveo sa 2:1 protiv Fonjinija




  Ocenite članak: 0
pregleda: 752
Dodao/la: King_of_Kings
datum: 2012-05-31


Meč drugog kola Rolan Garosa između Viktora Troickog i Fabija Fonjinija prekinut je zbog kiše i smanjene vidljivosti. Duel je prekinut neposredno nakon što je srpski teniser izjednačio na 1:1 u setovima. Viktor je narednog dana bolje startovao u trećem setu i zasluženo je stigao do 6:4, odnosno 2:1.

Srpski teniser je u prvom kolu imao veoma naporan meč sa Tomazom Belučijem, a posledice umora osetile su se na startu duela sa Italijanom koji je već u trećem gemu stigao do brejka, a zatim i poveo sa 3:1.

Viktor nije imao rešenje za raspoloženog Fonjinija koji mu je još jednom oduzeo servis i poveo sa 1:0 u setovima - 6:2.

Zaigrao je bolje srpski teniser u nastavku susreta iako je u tim trenucima počela da pada sitna kiša. Viktor je koristio česte poklone i neiznuđene greške Italijana da povede sa 4:1, a bez ikakvih problema je priveo set kraju - 6:3.

Usledio je razgovor sa Fonjinijem i molba da se meč prekine pošto je kiša padala sve jače i jače, a nakon kratke konsultacije sa supervizorom, odlučeno je da se meč nastavi u četvrtak.

Drugog dana duela, Viktor je daleko bolje servirao, ali mu nije išao ritern. Ipak, to mu nije smetalo da dođe do jednog ali vrednog brejka za 6:4.