Pocetna » Zanimljivosti


Tri godine slikao svoju golu ženu iz aviona i helikoptera




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1068
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-29

Slike iz Tri godine slikao svoju golu ženu iz aviona i helikoptera Slike iz Tri godine slikao svoju golu ženu iz aviona i helikoptera Slike iz Tri godine slikao svoju golu ženu iz aviona i helikoptera Slike iz Tri godine slikao svoju golu ženu iz aviona i helikoptera


Posao modela nije lak, a mirno stajanje u istoj pozi može biti zaista iscrpljujuće.

Žena po imenu Karina otišla je korak dalje, pa je zarad umjetnosti svog supruga ležala gola u blatu svinjske farme.

Fotograf Džon Kraford nedavno je objavio seriju slika nastalih između 1984. i 1987. godine. U pitanju su prelijepi predjeli Novog Zelanda, koji posmatrani iz ptičje perspektive otkrivaju simetriju i igru boja.

Projekat pod nazivom "Aerial Nudes" (vazdušna golotinja) specifičan je po tome što je prizorima prirode dodat ženski akt. Kraford je fotografije snimao iz aviona i helikoptera, tako da se ne razaznaje lice žene, ali je sam otkrio da je u pitanju Karina, sada njegova bivša supruga.

- Još od školskih dana interesujem se za čudne boje i oblike. Iz ptičje perspektive jasno možete vidjeti kako predjeli poprimaju apstraktnu simetriju. Uključivanjem akta u slike želio sam da predstavim koliko je čovjek mali i beznačajan u odnosu na ogromnu planetu na kojoj živimo - rekao je Kraford za "Dejli Mejl".

Kada bi ugledao mjesto za koje mu se činilo da će izgledati dobro iz vazduha, fotograf je ubjeđivao vlasnika da mu dozvoli da tamo slika svoju golu ženu.

- Dok sam snimao fotografiju na aerodromu, kontrolori leta su nakratko zaustavili sve polaske. Međutim, ubrzo sam u kontrolnom tornju ugledao muškarce sa dvogledima - kroz smijeh se sjeća Kraford.

S obzirom na odlične reakcije i pozitivne onlajn komentare, fotograf sada planira da napravi sličnu seriju slika, s tim što će ovoga puta model biti njegova dvadesetsedmogodišnja ćerka Amelija.