Pocetna » Zdravlje


Tri koraka do vitkog struka i uskih bokova




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1068
Dodao/la: Sanja
datum: 2012-07-08


Kad se pogledate u ogledalu, zadovoljni ste samo onim što vidite iznad struka. Čim vam pogled sklizne na stomak, bokove i butine, hvata vas očaj. Ima načina da oblikujete telo po vašoj želji i skinete masne naslage baš sa onih delova tela gde se masnoće najviše lepe.

ISHRANA

Ako imate problema sa masnim naslaga u predelu struka i te nataloženim celulitom na bokovima i bedrima, za vas je preporučljiva se mediteranska ishrana, koja uljučujuje sveže voće, povrće, što više salata. Evo primera jelovnika:

Doručak: 30 g pahuljica od kukuruza ili žitarica s jogurtom ili obranim mlekom, 1 pomorandža
Ručak: sendvič od dve kriške integralnog hleba, 50 g tunjevine, nekoliko listova zelene salate, 1 jabuka
Večera: salata od 2 manja paradajza i 100 g mocarele narezane na kolutove, 1 dvopek, salata od 1 pomorandže, 1 kivija i koluta ananasa.

VEŽBANJE

Za vas su vežbe koje tope masne naslage, podstiču cirkulaciju i razlažu celulit. Pored vežbanja, koristite svaki slobodan trenutak za vožnju bicikla.

Za vitak struk: Stanite uspravno i uhvatite urolani peškir tako da vam razmak između šaka bude kao širina ramena. Podignite ruke uvis i krenite sa laganim otklonom trupom ulevo, dok ne osetite zatezanje na desnoj strani struka. Vratite se u početni položaj i ponovite postupak na drugoj strani. Vežbu radite u tri serije po 20 ponavljanja tri puta nedeljno.

Za vitke bokove: Lezite na leđa sa savijenim kolenima, stopalima oslonjenim na pod i rukama opruženim pored tela. Podignite karlicu tako da stomak dođe u ravni sa butinama i grudima. Vratite telo u početni položaj i ponovite vežbu 20 puta u tri serije tri do pet puta nedeljno.
Za čvrste butine: Stanite uspravno a stopala raširite malo više od širine ramena a ruke oslonite na bokove. Iz tog položaja se spustite u polučučanj, tako da butine budu paralelne sa podom. Vratite se u početni položaj i ponovite postupak 15 puta u tri serije.

KAVITACIJA

Reč je o najsavremenijoj ultrazvučnoj terapiji koja za kratko vreme reoblikuje telo, tako što trajno uništava masne ćelije. Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana, jer dolazi do smanjenja obima tretiranog područja od 2 do 4 cm.

- Ova metoda koristi niskofrekventne ultrazvučne talase koji deluju isključivo na masne ćelije u potkožnom tkivu. U trenutku kada se u ćelijama nakupi dovoljna energija, one se rasprskavaju, njihova membrana puca, a masnoće se izlivaju u međućelijski prostor.

Time se trajno uništavaju masne ćelije i smanjuje se njihov ukupan broj u tkivu. Sadržaj masne ćelije se putem limfnog sistema odnosi iz međućelijskog prostora i dalje putem cirkulacije dolazi do jetre gde se masti razgrađuju na isti način kao i masnoće unešene ishranom, objašnjava Danijela-Dunja Dimitrijević, viši fizioterapeut iz Ambulante za rehabilitaciju"Dimitrijević.

Pre tretmana, napominje, potrebno je uraditi laboratorijske analize lipidnog statusa kako bi se proverio nivo holesterola i triglicerida.

Tretman je potpuno bezbolan i kombinuje se sa vakuum terapijom koja ima za cilj da pospeši limfnu drenažu odnosno da odnese sadržaj koji se izlio u međućelijski prostor. Izmereni gubitak se ne vraća, jer se te uništene masne ćelije ne regenerišu.