Pocetna » Tracevi


Tuži Zakerberga i traži pravo vlasništva nad polovinom Fejsbuka
  Ocenite članak: 1
pregleda: 436
Dodao/la: Anna_Anna
datum: 2012-04-06


Pol Seglia, Amerikanac iz grada Bafala u saveznoj državi Njujork, koji je 2003. Zakerbergu pozajmio 1.000 dolara da bi mu pomogao da osnuje Fejsbuk.

Iz Fejsbuka, međutim, kažu da je Seglijin dokument falsifikovan i odbacuju zahtev, te je stoga sud sada njegovim advokatima naložio da u roku od dva meseca podnesu izveštaj eksperta o ugovoru.

U pitanju je dokument na dve strane, za koji Seglia tvrdi da mu daje pravo na vlasništvo nad polovinom Fejsbuka, dok Zakenberg njegov zahtev osporava tvrdnjom da to uopšte nije bilo vreme kada je Fejsbuk začet.

Fejsbukovi advokati, naime, tvrde da su Seglia i Zakerberg 2003. potpisali ugovor o razvoju softvera za izradu plana gradskih ulica, a da je Seglia dokument naknadno “doradio” tako što je u njega uneo i stavke koje se odnose na Fejsbuk.

U ovoj fazi sudskog spora, sudija okružnog suda Lesli Foskio uskratio je Segliji dozvolu da ispita Zakerberga i Fejsbukove advokate, dok je Seglijim advokatima odbijen zahtev za pristup Zakerbergovim kompjuterima iz 2003.