Pocetna » Sport


U Dortmundu poludeli za gol mašinom iz Torina: Ko je Ćiro Imobile?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 692
Dodao/la: BMW
datum: 2014-05-10

Slike iz U Dortmundu poludeli za gol mašinom iz Torina: Ko je Ćiro Imobile? Slike iz U Dortmundu poludeli za gol mašinom iz Torina: Ko je Ćiro Imobile? Slike iz U Dortmundu poludeli za gol mašinom iz Torina: Ko je Ćiro Imobile? Slike iz U Dortmundu poludeli za gol mašinom iz Torina: Ko je Ćiro Imobile?


Ni najveći poznavaoci dešavanja u italijanskom fudbalu verovatno nisu mogli da pretpostave da će se Torino boriti za izlazak na evro-scenu, a jedan od najzaslužnijih za tako visok plasman svakako je napadač ekipe pod Alpima Ćiro Imobile. Sjajne partije ubojitog golgetera nisu prošle nezapaženo ni kod najvećih evropskih klubova, a prvi u redu za potpis napadača stao je Jirgen Klop i njegova Borusija koja je spremna da izdovoji čak 18 milona evra. Ali, ko je Ćiro Imobile?

Juniorsku karijeru započeo je u nižerazrednom klubu Sorentu i za selekciju do 17 godina je u sezoni 2007/2008. uspeo da postigne čak 30 golova. Naravno da je to odmah privuklo pažnju skauta klubova sa Apeninskog poluostrva, tako da je već sledeće sezone Ćiro potpisao ugovor sa Juventusom. U "staroj dami" nikada nije dobio pravu šansu tako je išao na pozajmice u Sijenu i Groseto da bi u sezoni 2011/2012. završio u Peskari.

U ovoj ekipi sav njegov talenat došao je do izražaja tako da je na kraju sezone u 37 nastupa upisao neverovatnih 28 golova i bio najzaslužniji za prvo mesto Peskare i promociju u Seriju A. Pored titule najboljeg golgetera Serije B, dobio je i laskavo priznanje najboljeg igrača.

Usledio je povratak u elitno italijansko društvo i ekipu Đenove koja je u dogovoru sa Juventusom otkupila polovinu Imobileovog ugovora. Međutim, nastavak ubojitosti ovog napadače je izostala. Skroman učinak od pet golova u 33 meča označila je prekid saradnje. Juventus je otkupio polovinu ugovora od Đenove za 2,75 miliona evra, ali je odmah potom potpisao saradnju sa gradskim rivalom kojim im, za istu sumu, daju pravo nad 50 odsto ugovora. I tu započinje bajka mladog Italijana.

Kao i mnoge vrhunske strelce krasi ga osećaj za gol. Podjednako dobro igra i levom i desnom nogom, a ni završnica glavom mu nije strana. Brz, dobar u driblingu, kao jedina mana mogla bi se navesti igra na ivici ofsajda u kojem zna često da se nađe. Za ekipu Torina je zabeležio 32 nastupa postigavši 21 gol, šta ga je i preporučilo selektoru italijanske selekcije Ćezaru Prandeliju koji ga je uvrstio u ekipu u prijateljskom duelu sa Španijom.

Ukoliko se ispostavi kao tačno ono o čemu mediji uveliko pričaju, a to je prelazak u Borusiju Dortmund, Imobile će imati izuzetno težak zadatak da već u prvoj sezoni nadomesti odlazak Roberta Levandovskog u minhenski Bajern koji je navikao pristalice "milonera" na golove.

Istog mišljenja kao mediji nije i predsenik Torina Urbano Kajro koji je napomeuo da se kao i Juventus, i oni pitaju oko realizacije transfera.

"Torino poseduje 50 odsto vlasništva nad ugovorom, baš kao i Juventus. Ukoliko Borusija Dortmund želi Ćira, moraće i sa nama da priča, ali nemam nameru da ga prodam", izjavio je Kajro.

Ključna utakmica za izlazak na evro-scenu "bikovi" igraju u nedlju protiv ekipe Parme, što može da bude i pretposlednja utakmica Imobilea u dresu Torina.


IZVOR