Pocetna » Sport


Uhapšen košarkaš Nikola Bulatović
  Ocenite članak: 0
pregleda: 705
Dodao/la: Admin
datum: 2011-12-17


Crnogorska Uprava policije saopštila je da je u Dominikanskoj Republici uhapšen bivši košarkaški reprezentativac Srbije i Crne Gore Nikola Bulatović.

"Nakon dugotrajne i kontinuirane saradnje Nacionalnog centralnog biroa Podgorica i Nacionalnog centralnog biroa Santo Domingo, kao i niza preduzetih operativnih radnji, danas je u Dominikanskoj Republici lišen slobode Nikola V. Bulatović (40)", navodi se u saopštenju Biroa.

Bulatović je ranije osuđen na kaznu zatvora od pet godina, odlukom Okružnog suda u Beogradu, zbog silovanja. Presudu je u januaru 2006. potvrdio Vrhovni sud Srbije.

Bivši košarkaš je, prema optužnici, 1998. godine u Beogradu nasilno obljubio tada maloljetnu N. S. koja je došla u njegov stan, radi intervjua za školski list jedne beogradske gimnazije.

Bulatović je, osim za FMP Železnik (za koji je igrao u tom periodu), igrao za podgoričku Budućnost i beogradski Partizan.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je titulu evropskog prvaka 1997. u Španiji i titulu svjetskog prvaka 1998. godine u Atini.