Pocetna » Zanimljivosti


Uhapšen Srpski Anonymous Haker od sedme godine !!!




  Ocenite članak: 3
pregleda: 1036
Dodao/la: Xardas
datum: 2012-03-11


Uhapšeni Pančevac Georgije V. (19), označen kao pripadnik hakerske grupe 'Anonimusi', prema saznanjima istražnih organa u Srbiji, bio je broj jedan u hakerskim krugovima, a u ovom poslu je čak od svoje sedme godine, saznaje 'Alo'.

Iako se priključio grupi Anonimusi, Georgije se sumnjiči da je za obaranje sajtova državnih institucija zapravo dobijao novac od raznih naručilaca, odnosno da sajtove nije rušio samo iz ubjeđenja.

Akcijom je rukovodio tužilac Branko Stamenković, dok su pripadnici odjeljenja za visokotehnološki kriminal SBPOK-a istragu o nezaposlenom mladiću iz Pančeva sa završenom srednjom školom vodili posljednjih godinu dana. Iako se vjerovalo da je obaranje sajta fudbalskog kluba Pančevo prvo djelo s Georgijevim potpisom, tokom istrage došlo se do nevjerovatnog otkrića, a to je da se ovaj mladić u hakerske krugove uključio još 1999. godine.

"U četvrtak prije podne je kao pripadnik Anonimusa izmijenio naslovne strane sajtova Ministarstva pravde i republičkog tužioca Zagorke Dolovac. Uhapšen je oko 19 sati i u stanu je nađena kompletna računarska oprema i otkriveni su svi dokazi koji ga terete za obaranje ova dva sajta. Iznio je odbranu u prisustvu advokata i saslušanje je trajalo do pet sati ujutru bukvalno", kaže izvor blizak istrazi.

Georgije je na ovim sajtovima ostavio poruku i fotografiju grupe Anonimusi, ali se tokom
istrage ranije došlo do saznanja da se hakerisanjem bavio za novac, pa se čak ispituju i sumnje da su mu, navodno, i pojedine kriminalne grupe plaćale za ovu uslugu.

"Istraga je u toku i otuda se može samo reći da se trenutno radi na identifikovanju osoba koje su bukvalno naručivale kod njega obaranje ovog ili onog sajta", kaže ovaj izvor.

Georgije će danas biti priveden istražnom sudiji Višeg suda na saslušanje, a tereti se za računarsku sabotažu, neovlašćen pristup zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka, pravljenje i unošenje računarskih virusa, pravljenje, nabavljanje i davanje drugom sredstava za izvršenje krivičnih djela protiv bezbjednosti računarskih podataka.

Osim Anonimusa, Georgije je takođe bio član i više drugih hakerskih grupa uključujući www.ljuska.org, www.x0org.org, www.AC1D1B1TCH3IS. com i administrator hakerskih foruma www.r00security.org, www.NE7WORK.net.

"On je u dužem vremenskom periodu, koristeći pseudonime fx0, n.s1k, sunTzu, John the Ripper, St. nicholas, fx0@fx0. name, spider.rOot i druge, uništio, izbrisao i učinio neupotrebljivim računarske podatke sa namjerom da onemogući i omete rad internet prezentacija institucija Vlade Srbije, parlamentarnih stranaka, akademskih institucija, preduzeća i drugih", kažu u MUP-u.

Kako bi prikrio svoje djelovanje, za pristup internetu koristio je anonimne servise, poput "hostpot wirelless crap" i promjene "mac" adrese mrežne kartice računara, a koristeći nekoliko "socks5 chain" konekcija ili VPN i RDP konekcija pristupio bi zaštićenoj računarskoj mreži, odnosno HOST serveru internet servis provajdera "Eutelnet", "Orion", SBB i "Beotelnet ISP".

"Na većem broju hakerskih internet sajtova objavio je i svoj bekdorovani "PHP shell" i imao pristup na "PHP shell", koji je neko drugi koristio i mogao je lično da pristupi kompromitovanim sajtovima dok je neke od tih servera koristio i kao lični servis. Posjedovao je podatke za čak oko 800.000 kompromitovanih sajtova", kaže sagovornik lista "Alo".

Sajt Anonimusa Srbije ne radi, ali je ostalo nejasno šta se s njim tačno dogodilo. Istovremeno, Anonimusi su na Twitteru ostavili poruku o imejl serveru Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, koji juče nije bio dostupan, dodavši pitanje: "#TangoDown! Kako ćete sada da komunicirate? :)". Iako se juče čulo da su ga ustvari administratori Uprave "primirili" ne bi li ga zaštitili od očekivanog napada hakera, Anonimusi tvrde da je rušenje bilo njihovo djelo, piše "Alo"


0   Spam
BMW   (2012-03-17 11:14 PM) [Sadrzaj]
ma neznam ni koje

0   Spam
Xardas   (2012-03-17 9:14 PM) [Sadrzaj]
Neka je ??? Likovi se bore za slobodu interneta a ti neka je !!!! <_<

0   Spam
BMW   (2012-03-11 1:37 PM) [Sadrzaj]
WOW neka je