Pocetna » Film


Umrla Širli Templ
  Ocenite članak: 1
pregleda: 606
Dodao/la: Gale
datum: 2014-02-11

Slike iz Umrla Širli Templ Slike iz Umrla Širli Templ Slike iz Umrla Širli Templ


Legendarna američka glumica Širli Templ preminula u 86. godini. Svetsku slavu stekla je kao dete zahvaljujući ulogama u filmovima „Sjajne oči“ i „Hajdi“. Po završetku holivudske karijere bavila se diplomatijom.


Sirli Templ

Holivudska zvezda Širli Templ preminula je u 86. godini u svom domu u Kaliforniji, u Vudsajdu, okružena porodicom i prijateljima, saopštila je danas njena porodica.

„Divimo joj se zbog uspeha koje je postigla kao glumica, diplomata... kao naša voljena majka, baka, prabaka“, navodi se u saopštenju koje je preneo Bi-Bi-Si.

Širli Templ rođena je 23. aprila 1928. godine, poznata je američka filmska i TV glumica, kao i igračica i pevačica.Pred kamere je stala sa tri godine i ubrzo postala zvezda. Svetsku slavu stekla je zahvaljujući ulogama u filmovima Hajdi, Mali pukovnik, Sjajne oči i Mala princeza. Prvih milion dolara zaradila je pre svoje desete godine.

Specijalnog Oskara dobila je 1935. godine kada je imala samo šest godina. Do danas je ostala najmlađa osoba koja je primila tu nagradu Akademije za film. Glumila je ukupno u 43 filma.


Širli 1938. godine u filmu "Rebecca of Sunnybrook Farm"

Po završetku holivudske karijere bila je američki ambasador u Gani i Čehoslovačkoj.

Imala je troje dece i dva puta se udavala.


IZVOR