Pocetna » Sport


United bolji od Čekićara, City bez Džeke slavio u Wiganu




  Ocenite članak: 2
pregleda: 779
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-29


Dva Manchesterska, i trenutno dva vodeća kluba Premiershipa United i City odigrali su svoje utakmice 14. kola, te su stigli do novih pobjeda.Manchester United je na Old Traffordu dočekao West Ham, te su slavili pobjedu rezultatom 1:0.

Do vodstva su Crveni đavoli stigli u 35 sekundi kada Robin Van Persie uz pomoć odbrane Čekićara matira Jaaskelainena za vodstvo do 1:0. West Ham se nije predavao uprkos rano primljenom golu, pa su u nekoliko navrata imali dobre pokušaje prema golu Uniteda, ali se na poluvrijeme ,ipak, otišlo vodstvom izabranika Sir Alexa Fergusona od 1:0.

Nastavak susreta je donio još nekoliko izglednih prilika, ali golova nije bilo, pa je Unitedu pripala minimalna pobjeda.

City uz dosta muke do pobjede

Svoju utakmicu odigrali su na DW stadionu Wigan i Manchester City, a na kraju su gosti slavili pobjedu sa 2:0 golovima u drugom poluvremenu.

Prvo poluvrijeme ove utakmice nije donijelo ništa vrijedno spomena. Wigan je imao nešto bolje prilike, ali se prvo poluvrijeme može ocijeniti jako lošom ocjenom.

U nastavku je City došao do pobjede. Do vodećeg gola su stigli u 69. minuti kada odbijenu loptu koristi Mario Balotelli koji pogađa za vodstvo Građana od 1:0. Samo tri minute kasnije City je osigurao nova tri boda. James Milner je fantastičnim udarcem sa 25 metara postavio konačan rezultat susreta od 2:0.


0   Spam
muharemhuskic7   (2013-04-13 7:32 PM) [Sadrzaj]
RVP i Rooney tandem boli glava :)