Pocetna » Film


Upoznajte „Pravednika“ Denzela Washingtona!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1099
Dodao/la: Gale
datum: 2014-08-29

Slike iz Upoznajte „Pravednika“ Denzela Washingtona! Slike iz Upoznajte „Pravednika“ Denzela Washingtona!


Redatelj Antoine Fuqua i glumac Denzel Washington nakon super-uspješnog akcijskog trilera „Dan obuke“ za koji je Washington osvojio svoju drugu nagradu Oscar u karijeri (prvu za glavnu mušku ulogu), nakon više od 10 godina ponovno udružuju snage na velikom platnu u akcijskom spektaklu „Pravednik“!



Temeljen na istoimenoj televizijskoj seriji u akcijskom trileru „Pravednik“ glavne su uloge uz Washingtona ostvarili Chloe Grace Moertz, Marton Csokas, David Harbour, Bill Pullman i Melissa Leo.

Denzel Washington je Robert McCall, bivši pripadnih specijalnih postrojbi koji je lažirao vlastitu smrt kako bi ostatak života proveo u miru u Bostonu. Međutim, nakon što se samovoljno vrati iz mirovine kako bi spasio mladu djevojku Teri (Moertz), pronaći će se suočen licem u lice s nasilnički nastrojenim ruskim mafijašima. Kako vrijeme odmiče i kako se on bori protiv onih koji nemilosrdno i brutalno napadaju nemoćne i slabije od sebe, u McCallu se nanovo rađa želja za pravdom. Ako netko ima problem i ako je taj problem za tu osobu teško savladiv i ako se nema kome drugome obratiti, McCall će doći u pomoć... jer on je Pravednik.



Scenarij je napisao Richard Wenk („Plaćenici 2“), a sam je film temeljen na istoimenoj seriji iz 80-ih koja se emitirala pune četiri sezone i u čijoj je jednoj epizodi glumila Melissa Leo – glumica koja se pojavljuje i u ovom filmu. Premda je u originalu lik prostitutke Teri bio napisan za stariju glumicu, mlada Chloe Grace Moertz toliko je impresionirala redatelja Fuquu da ju je odmah angažirao i promijenio godine njezinog lika u puno mlađe.

Akcijski triler „Pravednik“ u domaća kina i IMAX stiže 25. rujna!


IZVOR