Pocetna » Sport


Valentino Rossi: Biće ovo čudan vikend




  Ocenite članak: 1
pregleda: 729
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-07


Valentino Rossi će ovog vikenda u finalu sezone posljedni put na stazu izići kao vozač Ducatija, a od ranije je poznato da se Rossi pridružuje Yamahi.
Otkako je sedmerostruki svjetski prvak prešao u Ducati na kraju 2010. godine, bio je to posao iz snova koji je Italija čekala od Ducatijevog debija u sezoni 2003.

Najveći pesimisti su predviđali da će se Rossi boriti za pobjede, stvarnsot je ipak bila drukčija. Italijan je u 34 utrke tek tri puta bio na podiju, bez ijednog starta iz prvog reda. Problemi sa prednjim krajem motora nikad nisu u potpunosti otklonjeni.

Rossi je prokomentirao i finalnu utrku sezone koja će po njemu biti veoma čudna iz razloga što je prvenstvo odlučeno.

" Staza je teška i komplikovana. Sadrži puno krivina koje idu na lijevo, dok ja preferiram one koje idu na desno. Biće to čudna utrka koja bi trebala biti izazov iz nekoliko razloga", rekao je prvi vozač Ducatija.

Na kraju sezone će Rossi po drugi put biti uz Yamahu sa ovogodišnjim prvakom Jorge Lorenzom, a na njegovo mjesto u Ducatiju dolazi Andrea Dovizioso.


-1   Spam
zajackod   (2013-05-07 11:28 AM) [Sadrzaj]
Pa to sam cekao da cujem ,ejjj !!!Rossi iz trulog DUCATIA prelazi u YAMAHU...ooooo,sada ce tu da bude krvi ,limfe i naravno rasutih delova motora ,samo treba da pazi na stazi ,zbog prosutog ulja iz suparnickih motora hahahahahahahah!!!Evo nama novoga sampiona ,cim Rossi sedne na YAMAHU /dobro je izabrao/...covece ,vrela italijanska trkacka krv stopljena sa jednom od najboljih japanskih masina ,ama bice cuda i haosa ,kada sve to pocne...pogotovo,dok se ne navikne na novi motor i nauci da uskladi ,sada ,njegovu vestinu sa 20-25 konja jacom i min. 35-40 kmh brzom masinom!Jedva cekam sezonu sa V.Rossiem na YAMAHI ... @@@ !!!Evo nama sampiona u najavi za 2-3 god. maximum ... !!!