Pocetna » Sport


Veliki pad u igri koštao Anu osmine finala!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 782
Dodao/la: King_of_Kings
datum: 2012-06-01


Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović stala je u 3. kolu Rolan Garosa, a bolja od nje neočekivano je bila Sara Erani sa 2:1, po setovima 1:6, 7:5, 6:3.Anina igra iz prvog seta je definitivno podsetila na one partije iz 2008. godine kada je došla do trofeja na Rolan Garosu, ali je u nastavku stala bez objašnjenja pa je Srbija ostala bez predstavnika u ženskom singlu već posle prve nedelje.

Plesala je Ivanovićeva u uvodnih pola sata, pogađala linije iz ubojitog forhenda, čak izlazila i na mrežu u pojedinim trenucima, a Erani sa druge strane nije imala rešenje ni za jedno oružje za koje bi se opredelila naša najbolja teniserka.

Meč je otvorila sjajno i brejkom povela 2:1, kada je Erani oduzela servis Ani, ali je onda srpska teniserka vezala osam poena, brzo i lako došla do 4:1, a nešto kasnije i do seta prednosti, sa samo jednim izgubljenim gemom.

U nastavku se vodila velika bitka, Erani se probudila i opustila, što se poklopilo sa velikim padom u Aninoj igri. Ne toliko u drugom setu, koliko u trećem u kom joj ništa nije polazilo za rukom.

Kako u drugom setu nijednom nije vodila, bilo je očito da će se Italijnka izboriti za treći set. Uz seriju od četiri brejka, po dva na obe strane, Ana je smanjila na 3:4, ali je poklekla kada se najmanje očekivalo - u 12. gemu u kom je izgubila servis i omogućila Erani da izjednači - 5:7.

Činilo se da će se Ivanovićeva vratiti u trećem setu, koji je otvorila brejkom, ali je posle toga totalno stala. Erani je preuzela kontrolu i ekspresno stigla do prednosti od 3:1 i do kraja sačuvala prednost za plasman u osminu finala.

Ana je u prva dva kola prikazala igru koja je nagoveštavala borbu za samu završnicu, ali je završila učešće u Partiz već posle prve nedelje.