Pocetna » Sport


Veseli čeka radnu vizu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 847
Dodao/la: RastamaN
datum: 2011-11-30


Jan Veseli dočekao je kraj lok-auta u Češkoj i uskoro bi trebalo da se priključi novim saigračima u Vašingtonu. Dojučerašnji krilni igrač Partizana MTS sačekaće, međutim, još sedam dana u domovini, kako bi dobio radnu vizu za SAD, piše Washingtonpost.com.

Menadžer Čeha Aleksandar Rašković napisao je u utorak u e-mejlu da je njegov klijentu potrebno još nekoliko dokumenata da bi ambasada SAD u Pragu dala Janu dozvolu za rad. U pitanju je formalnost, ali će Veseli zbog toga verovatno stići u Vašington tek dan pred otvaranje trening kampa "čarobnjaka". Veseli bi mogao da stigne u SAD i ranije jer ima turističku vizu, ali bi onda opet morao nazad u Evropu, što bi značilo da bi propustio treninge ili neku utakmicu u predsezoni.

Veseli je pre povratka u Češku proveo šest nedelja u Los Anđelesu, gde je radio sa trenerom Meklanahanom, kao i sa najboljim igračem regularnog dela lige prošle sezine Derikom Rouzom, Raselom Vestbrukom i centrom Vašingtona Džavalom Mekgijem. Neraspoložen zbog lok-auta Jan se vratio kući, pa je razmišljao i o povratku u Partizan.

"Leteći Čeh" potpisaće ugovor sa Vašingtonom na dve godine, vredan skoro 5,5 miliona dolara, a "čarobnjaci" imaju mogućnost da ga zadrže i u trećoj i četvrtoj sezoni. Partizanu će pripasti obeštećenje od 500.000 dolara.