Pocetna » Zanimljivosti


VEST DANA ZA SVE GRAĐANE SRBIJE: Ukida se TV pretplata
  Ocenite članak: 3
pregleda: 1424
Dodao/la: Admin
datum: 2013-03-29

Slike iz VEST DANA ZA SVE GRAĐANE SRBIJE: Ukida se TV pretplata Slike iz VEST DANA ZA SVE GRAĐANE SRBIJE: Ukida se TV pretplata Slike iz VEST DANA ZA SVE GRAĐANE SRBIJE: Ukida se TV pretplata


Mesečna pretplata za Radio-televiziju Srbije biće ukinuta, a javni servis će u naredne tri godine preći na finansiranje iz republičkog budžeta, saznaje Danas.

Nakon što se nedavno usprotivio predlogu da se pretplata za RTS naplaćuje preko poreza na imovinu, prvi potpredsednik Vlade Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić odlučio je da će se javni servis Srbije u naredne tri godine finansirati isključivo iz budžeta, objašnjava izvor Danasa. Kako objašnjava sagovornik Danasa, Vučić je obavestio one koji učestvuju u pisanju zakona o elektronskim medijima da pretplatu treba ukinuti i da ne treba uvoditi nove namete građanima.
"Standard": Kada Vučić govori o dijalogu to zvuči kao dilema iz "Fausta", kao da dve duše žive u jednom telu
Izvinjenje Olivere Kovačević Beogradskom sindikatu
Prema rečima izvora Danasa, nakon odluke da se javni servis finansira iz budžeta, ostaje da se reši pitanje na koji način će biti garantovana nezavisnost uređivačke politike RTS i RTV. Protiv ovog predloga su Republička radiodifuzna agencija (RRA), ali i generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić, koji je nedavno izjavio da bi „možda najbolje bilo da se javni servis u narednim godinama delom finansira iz budžeta". Ranije je najavljeno da bi nacrt zakona o elektronskim medijima do kraja aprila trebalo da bude upućen na Vladu Srbije.

U stručnoj medijskoj javnosti, međutim, postoji mišljenje da će se nakon tri godine budžetskog finansiranja teško vratiti na sistem pretplate ili drugi vid plaćanja.

Medijima je u SNS početkom marta rečeno da je lider naprednjaka Aleksandar Vučić protiv predloga da se pretplata za RTS naplaćuje uz uplatnice poreza na nekretnine, nakon čega je Ministarstvo kulture odustalo od te ideje. Ne treba zaboraviti i da bi se ukidanjem pretplate ujedno i ispunilo obećanje naprednjaka, čiji su predstavnici u izbornoj kampanji najavljivali da će to učiniti kada dođu na vlast, piše Danas.


IZVOR


0   Spam
SmipeR   (2013-06-02 11:26 PM)
Ja to nisam ni placao a niti cu platiti...

+2   Spam
Bothrops   (2013-03-31 8:02 PM)
Sjajno i uvako ih ne gledam.

+2   Spam
sima34   (2013-03-30 0:17 AM)
svaka cast

+4   Spam
tatjana73   (2013-03-29 11:01 PM)
konacno!!!!