Pocetna » Zanimljivosti


VIDEO: GoT 'In Memoriam' + prequel za "Pjesme leda i vatre"?
  Ocenite članak: 0
pregleda: 288
Dodao/la: Orion
datum: 2013-07-21


Jedna od jučerašnjih konferencija na Comic-Conu bila je i ona s ekipom koja radi na popularnoj seriji Igre prijestolja, a najzanimljivije izdvajamo u nastavku.


Na konferenciji su bili David Benioff, D.B. Weiss, George R. R. Martin, Emilia Clarke, Kit Harrington, Michelle Fairley, Peter Dinklage, Rose Leslie, Richard Madden i John Bradley, a kao posebni gost se pojavio Jason Momoa.


Autor knjiga George R. R. Martin upitan je je li ikad razmišljao o priči o padu Aerysa Targaryena (Mad King) u svojevrsnom prequelu jer na taj način bi publika još jednom mogla gledati svima omiljenog Neda Starka, a 'Sean Bean ne bi trebao ponovno umrijeti'. "Mogao bih napisati prequel. Ali ne mislim da bi riječ bila o Robertovoj pobuni. Kad završim s preostale dvije knjige, ionako ćete saznati sve o spletkama, preokretima i izdajama", odgovorio je Martin.


"Radije bih se vratio unatrag i napisao nešto o Aegonu i njegovim sestrama... ima mnogo materijala i ako se želim vratiti u prošlosti i ispričati vam o Westerosima. Ionako ćete još dosta čekati dok ne dovršim te preostale knjige... (The Winds of Winter i A Dream of Spring, op.a.) a žurim se koliko mogu zbog serije. Vlak već juri, a ja još postavljam tračnice!" našalio se Martin.


Među fanovima još traje žaljenje zbog masakra u predzadnjoj epizodi posljednje sezone, a Martin odbija preuzeti svu krivnju za smrti voljenih likova. "David Benioff i D.B. Weiss su ubili neke likove koji su još prisutni u knjigama, tako da nisam samo ja odgovoran", zaključio je.


Richard Madden (Robb) priznao je: "Istina je, isplakao sam se na setu kad sam trebao to odglumiti", ali pohvalio je skladatelja Ramina Djawadija koji je popratio taj događaj. "Sada samo to čujem u glavi. Sva sreća da nije prošla originalna ideja i da scenu nije pratila uvodna melodija..."


David Benioff iskreno je rekao: "Nije bilo jednostavno snimiti tu scenu. Nije jednostavno nijednog lika ubiti jer to znači da je to vaš zadnji dan s njima na setu." D.B. Weiss je dodao: "Kad smo počeli sa snimanjem serije znali smo da želimo tu scenu. Htjeli smo WTF trenutak kad će gledatelji doslovno baciti knjigu u televizor od muke."


Publiku je najviše iznenadio Jason Momoa (Khal Drogo) koji je utrčao na konferenciju vičući: "Nisam mrtav!" i derući se na Martina jer ga je prebrzo ubio u knjizi, na što je Emilia Clarke (Khaleesi) iznenađeno odgovorila: "My sun and my stars!" Emilia je dobila i najveći pljesak pri samom dolasku na konferenciju.

Peter Dinklage (Tyrion) svoje scene sa Charlesom Danceom (Tywin) prozvao je 'prekrasno napisanim', bez obzira na svađe koju likovi vode. "Charles me često nakon scena potapša po ramenu kako bi me podsjetio da smo i dalje dobri kolege", dodao je simpatični Dinklage.


Na Comic-Conu na žalost mnogih nije predstavljeni neki poseban video koji bi otkrio više o novoj sezoni, ali umjesto toga je ekskluzivno objavljen prekrasan video na kojem su okupljeni svi koji su već izgubili život u seriji...IZVOR