Pocetna » Film


VIDEO: Otkrivena tajna jednog od najboljih filmova svih vremena




  Ocenite članak: 1
pregleda: 822
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-09-07


Nema ko nije pogledao ovaj film, no ne znaju svi kako je nastala jedna od najpoznatijih scena!


Nema ko nije pogledao ovaj film, no ne znaju svi kako je nastala jedna od najpoznatijih scena!
Zvijezda filma 'Forrest Gump', Tom Hanks, jednom je izjavio kako je taj film razbio svako pravilo o snimanju filmova.

Nema glavnog negativca, nije strukturiran u tri čina, a glavni lik ne prolazi kroz dramatične promjene. Film jednostavno slijedi pustolovine mentalno zaostalog čovjeka kojemu je uspjelo ostati zapamćen.

Ove se godine obilježava 20. godišnjica popularnog filma, a 'Forrest Gump' dobitnik je Oscara za najbolji film, za najboljeg glumca i najboljeg redatelja (Robert Zemeckis). No, iako je u početku bio vrlo hvaljen, danas je situacija malo drugačija. Naime, mnogi smatraju da je to jedan od najslabijih dobitnika Oscara.

Bez obzira što mislili o filmu, svima se urezala u pamćenje scena kad Forrest odluči krenuti na trčanje. Dok jednog dana sjedi na svome trijemu, bez ikakvog posebnog razloga, odluči napraviti 'mali krug'. Mali krug uskoro se pretvara u malo duži, a taj u još duži. Na kraju Forrest samo nastavlja dalje bez zaustavljanja.

Na kraju se njegovo joggiranje pretvara u trčanje u trajanju od tri godine, dva mjeseca, 14 dana i 16 sati preko cijelog SAD-a (to traje samo 7 minuta u filmu).

'Poprilično sam umoran. Mislim da sada idem kući', kaže Gump na kraju.

No, Hanks se ipak nije toliko umorio snimajući te scene budući da je njegov brat Jim Hanks služio kao njegov dvojnik na mnogim rutama. Tvorci filma prvo su htjeli ubaciti neke druge dvojnike, no imali su problema s oponašanjem Forrestovog osebujnog načina trčanja.

'To je glup način nas Hanksovih', rekao je Jim Hanks.


IZVOR