Pocetna » Zanimljivosti


Visočke piramide menjaju istoriju?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 832
Dodao/la: Gale
datum: 2014-04-28

Slike iz Visočke piramide menjaju istoriju? Slike iz Visočke piramide menjaju istoriju?


Tajanstvene građevine u Bosni i Hercegovini i pored brojnih materijalnih dokaza i karakteristika koje ih dovode u vezu sa egipatskim piramidama, osporavaju naučne institucije. Bojkot će prema rečima Semira Osmanagića sigurno dugo trajati, jer će kontroverzne građevine promeniti tvrdnje u istorijskim knjigama.

Prošlo je više od sedam godina otkako su otkrivene građevine koje su poljuljale istorijske činjenice i uzburkale bosansku, ali i svetsku javnost.



Mali grad u Bosni i Hercegovini Visoko od 2006. godine postao je glavna atrakcija brojnim turistima koji dolaze da vide Bosanske piramide, građevine koje se u drugim zemljama i kulturama nazivaju čudom.

Za njih je to kulturološka i istorijska atrakcija, ali i svetilište za koje tvrde da obiluje energijom koja produhovljava i leči.

Piramide su naišle na brojne otpore, negiranja i bojkot, te su postale najkontroverznije građevine koje poseduje Bosna i Hercegovina, piše portal Kliks.ba.

Zagonetni artefakt pronađen u jednoj od piramida
„U 21. veku razvićemo novu nauku gde ćemo dati pravu sliku. Do sada su za piramide važile samo one koje se nalaze u Egiptu i Meksiku, ali piramida ima širom sveta. Najviša piramida u Gizi visoka je 145 metara, najviša piramida Maja El Mirador 103 metra, ali najviša piramida na svetu je Bosanska piramida Sunca koja je visoka 220 metara“, kaže pronalazač Bosanskih piramida doktor Semir Osmanagić.

Visočke piramide imaju sve karakteristike drugih piramida: geometriju, orijentaciju prema stranama sveta, građevinski materijal, unutrašnje prolaze i tunele, kao i podzemne vode.

„Odstupanje od severa je 0 stepeni, 0 minuta i 12 sekundi. Nikada nije postignuta bolja orijentacija od one koja je urađena na piramidi Sunca“, dodaje Osmanagić.

I dok brojni turisti dolaze da vide kako one izgledaju, većina njih na obroncima ove piramide pronalazi duševni mir, ali i zdravstveni lek. Naime, na samom vrhu piramide u radijusu od četiri i po metra izmereno je elektromagnetno zračenje od 28 kiloherca koje nije prirodna pojava, niti ga moderno čovečanstvo danas koristi u tehnologijama.



„Mnogi stručnjaci su govorili kako su piramide pravljene kao grobnice mrtvim ljudima, faraonima i slično. Ali one su napravljene za generacije živih ljudi, jer imaju energiju koja je nama potrebna. Ultrazvučno zračenje na vrhu iznosi isto 28 kiloherca, koje je ključno za levitaciju. Mnogi spiritualni posetioci kažu da se osećaju kao da lebde kada se nalaze na vrhu. Izmerena je i frekvencija od 7,83 herca na dnu koja je poznata kao Šumanova rezonanca, a koja je idealna za sav život na planeti, jer pod njenim uticajem najbolje razvijamo svoja fizička, umna i spiritualna čula i sposobnosti. No Šumanova rezonanca je nestala zbog tehničkog zračenja koje koristi čovečanstvo“, ističe Osmanagić.

Piramida-Osmanagic.jpg
Semir Osmanagić
Takođe, u tunelima koji se nalaze ispod piramida izmeren je veliki broj negativnih jona koji poništavaju negativne bakterije i ostale supstance u ljudskom organizmu. Mnogi turisti tvrde kako se mnogo bolje osećaju kada izađu iz njih.

„Reč je o građevinama koje je napravilo inteligentno biće koristeći prirodne materijale. Sva testiranja su pokazala da su ovi materijali stari oko 38.000 godina“, ističe Osmanagić.

Snažna antikampanja

Kada je Osmanagić nakon brojnih istraživanja i analiza urađenih na institutima širom sveta izašao s tvrdnjom da su Bosanske piramide prve izgrađene na području Evrope, najveće na svetu, s najpreciznijom orijentacijom na planeti, te da je betonski blok od kojeg su napravljene najkvalitetniji na svetu, uzburkao je javnosti, stručnjake iz oblasti arheologije, geologije, istoričare i mnoge druge. Krenula je snažna antikampanja protiv ovog otkrića, tvrdi Osmanagić, a potpomogli su je i lokalne vlasti i ljudi.

„Pokušavaju da nas zaustave. Razumljivi su napadi arheoloških asocijacija, egiptologa, profesora u SAD, ali uprkos svemu mi nastavljamo. Svake godine imamo na stotine turista iz različitih zemalja sveta, samo prošle godine iz 53 zemlje. Dolaze nam ljudi od osam do 83 godine da daju svoj doprinos. Bojkot će sigurno dugo trajati jer se ovim menja istorija. Na nama je da dokazujemo i idemo napred“, zaključuje Osmanagić.


IZVOR