Pocetna » Film


Vraća se Flash Gordon!
  Ocenite članak: 0
pregleda: 328
Dodao/la: Gale
datum: 2014-04-23

Slike iz Vraća se Flash Gordon!


Flash Gordon vraća se na velike ekrane! 20th Century Fox preuzeo je prava za uprizorenje kultnog stripovskog junaka. Producent novog filma je John Davis, a mladi scenaristi J.D. Payne i Patrick McKay, koji trenutno rade na scenariju za Star Trek 3, zaduženi su napraviti novi scenarij.

Gordon je junak kojeg je 1934. godine stvorio kultni umjetnik Alex Raymond. On zajedno sa ljupkom Dale Arden te ludim znanstvenikom Hansom Zarkovom odlazi na planet Mongo kako bi se borili protiv tiraninskog vladara Minga Nemilosrdnog.Popularni strip doživio je mnogo ekranizacija no ona najpoznatija svakako je istoimeni film iz 1980. koji je propao na kino blagajnama no s vremenom dobio kultni status. Glazbu za film radila je kultna grupa Queen, a glumačku ekipu činili su Timothy Dalton, Max von Sydow i Chaim Topol. Sam J. Jones glumio je Gordona, koji je u originalnoj priči igrač pola no u filmu je moderniziran u igrača američkog nogometa.

Hollywood već godina pokušava napraviti novi film koji bi pokrenuo i potencijalnu franšizu no prava za film svako malo su mijenjala studije prešavši od Universala preko Mandalaya do Sonyja da bi ih sada preuzeo Fox.

Kao što smo spomenuli, originalnu glazbu za film iz 1980. radila je grupa Queen. U nastavku se podsjetite naslovne pjesme Flash koja je stekla kultni status. Mislite da ih netko može nadmašiti?


IZVOR