Pocetna » Film


Willem Dafoe u ulozi ekscentričnog Andyja Warhola




  Ocenite članak: 0
pregleda: 874
Dodao/la: Gale
datum: 2013-10-02

Slike iz Willem Dafoe u ulozi ekscentričnog Andyja Warhola


Willem Dafoe glumit će Andyja Warhola u francuskoj biografskoj drami Saint Laurent o francuskom modnom dizajneru Yvesu Saint Laurentu, koji je umro 2008. godine.

Film Saint Laurent režirat će Bertrandt Bonello. Chanelov model Gaspard Ulliel nalazi se u naslovnoj ulozi, a uz njega tu su još i Léa Seydoux, Olga Kurylenko, Jérémie Renier, Louis Garrel, Valeria Bruni Tedeschi i Amira Casar.



Zanimljivo je da su trenutno u pripremi dva filma o životu pokojnog dizajnera. Prvi je Bonellov, a drugi je u režiji Jalila Lesperta, francuskog glumca i redatelja i oba se filma očekuju sljedeće godine no nemaju jednaku podršku iz YSL modne kuće. Pierre Bergé, bliski prijatelj i poslovni partner Saint Laurenta javno se nije složio sa Bonellijevim filmom te je na Twitteru objavio svoju podršku redatelju Jalilu Lespertu napisavši: "Dva filma o YSL-u? Ja imam moralna prava na rad i imidž YSL-a i dopuštenje da ih koristi dao sam Jalilu Lespertu."

To je u frustraciji napisao jer je Francois-Henri Pinault, glavna faca Keringa, u čijem je vlasništvu i YSL, dopustio Bonelliju da koristi i logo modne kuće kao i njihov dizajn u svom filmu.

No Bonello se nije previše time zamarao te je njegov tim odgovorio Bergéu objasnivši kako nisu imali potrebu tražiti njegov blagoslov za film jer su željeli imati pravu slobodu izražaja. Zanimljivo je i to da će se oba filma fokusirati na dizajnerovu mladost i njegov odnos sa spomenutim Bergéom.


IZVOR