Pocetna » Zanimljivosti


YouTube najavljuje puno noviteta
  Ocenite članak: 0
pregleda: 198
Dodao/la: Gale
datum: 2014-05-28


Popularni video servis YouTube sprema puno noviteta, među kojima je i jedan koji će preobraziti YT u platformu za masovno finansiranje projekata. Autori videa tako će moći direktno na YouTubeu od svojih obožavatelja da skupljaju novac za projekte.

Na YouTubeu novac možete zaraditi najčešće na dva načina: oglašavanjem na samoj platformi i prikupljanjem novca od onih koji su vam ga spremni donirati. Ovo drugo se radilo na nekom drugom mestu (Kickstarter, Indiegogo, PayPal...), a YouTube je služio samo kao "izlog ili mamac". Bilo bi puno zgodnije - a za YouTube i korisnije (potencijalno i isplativije) - kada bi se sve odvijalo na jednom mestu.

Nadogradnja koja bi to omogućila nije još gotova, tako da nema pojedinosti o tome kako će novac biti podeljen, kao i gde će ta opcija biti smeštena. Očekuje se da će YouTube kompletnu informaciju objaviti tokom leta.

Od ostalih novosti, tu je aplikacija namenjena isključivo administraciji kanala na YouTube-u. Upravljanje komentarima, statistikama i drugim značajnim stvarima biće moguće ne samo direktno na sajtu već i pomoću smartfona ili tableta.


IZVOR