Pocetna » Nauka


Za dva dana nešto će se dogoditi s našim planetom!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 912
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-03-19


Prema CNN-u ako dođe do udara asteroida po imenu ''2003 QQ47'' to će imati snagu kao da je na zemlju udarilo 20 bombi kakva je baćena na Hiroshimu.

Šuška se šuška da će se za dva dana dogoditi nešto s našim planetom. Ovaj dan trebao bi biti dugoočekivana prijelomnica koja će zahvatiti naše čovječanstvo, najavljuju blogeri diljem svijeta.

Zanimljivo je kako je CNN, tačnije agencija Reuters još davne 2003. godine izdala upozorenje da postoji mogućnosti da nas u 2014. udari gigantski asteroid. Tada su znali i točno vrijeme, a to je 21. 3. 2014. Naravno, čitajući ovu vijest 2003. godine, 2014. nam se činila kao apstrakcija, no evo nas tu smo gdje jesmo, samo dva dana od velikog događaja. Ako je vjerovati CNN-u ako dođe do udara asteroida po imenu "2003 QQ47" to će imati snagu kao da je na zemlju udarilo 20 bombi kakva je bačena na Hiroshimu. Stručnjaci, koji su tada iznijeli ovu informaciju, govore da su asteroidi kao što je 2003 QQ47 komadi stijena preostalih od formiranja Sunčevog sustava prije 4,5 milijarde godina. Ovaj asteroid do sada se zadržao na sigurnoj udaljenosti od Zemlje u asteroidnom pojasu između Marsa i Jupitera.

Ali, gravitacijski utjecaj divovskih planeta poput Jupitera može porinuti asteroid iz ove sigurne orbite i poslati ga prema Zemlji.

Tu informaciju iznio je dr. Alan Fitzsimmons, sa Lincoln Near Earth Asteroid Research instituta u Novom Meksiku koji je preuzeo brigu oko ovog asteroida.

Nije samo CNN. Paralelno s blogerima koji su intenzivno počeli upozoravati ljude, niču i čudnovate stranice u virtualnom svijetu koje su počele prije nekoliko tjedana nešto odbrojavati. Nitko nije znao čemu odbrojavanje i na što se odnosi, no odbrojavanje na primjerice ovoj stranici staje točno 21. 3. što se pokalapa s ostalim upozorenjima. Odbrojavanje pogledajte ovdje.

Bilo kako bilo vidljivo je da se nešto sprema. Šta će to biti, možemo samo nagađati, a do tada pričekajmo. Ako ovaj gore navedeni asteroid ni ne pogodi zemlju, sam njegov prolazak može utjecati na zemljinu površinu, ali i na ljudsku svijet. Ne preostaje nam ništa drugo nego odbrojavati i čekati.


IZVOR