Pocetna » Ljubav i Sex


ZA JAČI ORGAZAM: Ključ dobrog seksa je još bolja predigra




  Ocenite članak: 0
pregleda: 914
Dodao/la: Dusomoja
datum: 2013-03-20



Istraživanja američkih seksologa pokazala su da većini žena i muškaraca predigra u polnom odnosu traje približno 12 minuta, a sam seksualni čin nakon penetracije jedan do dva minuta.


Učesnici u zajedničkom istraživanju američkih i kanadskih stručnjaka smatraju da trajanje polnog odnosa uopšte nije toliko važno. Žene tvrde da je sasvim u redu ako seksualni odnostraje od sedam do 13 minuta. Ipak, većina dama slaže se da je idealno kada akcija u krevetu potraje barem pola sata.

Užitak se svakako može poboljšati i produžiti maštovitom predigrom, bez obzira na to što su mišljenja o njenom trajanju kod muškarca i žena različita. Pripadnicima jačeg pola predigra je često manje važna, pogotovo ako se lako uzbude.

Sa ženama je suprotno. Da bi bile spremne za penetraciju, to podrazumeva totalnu uzbuđenost, za šta je neophodna temeljna predigra. Seksolozi su zaključili da je većini dama potrebna predigra koja će trajati i do dvadesetak minuta.

Naravno, ovaj deo seksualnih igrica mora da bude uzbudljiv, a kako biste efikasno produžili njeno trajanje, postoje mnogobrojni trikovi. Na primer, posmatrajte njene reakcije i potrudite se da shvatite koliko dugo vaša partnerka želi da joj grickate bradavice ili da je ljubite po stomaku.



Ako se samo malo potrudite, i bez štoperice ćete vrlo brzo otkriti na koje bi delove tela njenog tela trebalo da se usredsredite. Nastavite li sa istraživanjima, zasigurno ćete osvežiti predigru i bez ikakve sumnje produžiti užitak, koji će je na kraju dovesti do ludačkog vrhunca.

Seks je važna spona svake ljubavne veze, a njegova učestalost je kod svakoga para drugačija. Zato razgovarajte s partnerkom u vezi sa time šta je ono što joj prija i koliko često to želi da radi. Naravno, tek nakon što ste raščistili sami sa sobom kakvi su vaši seksualni apetiti.


IZVOR