Pocetna » Zdravlje


Zahlađenje ne prija hroničnim bolesnicima




  Ocenite članak: 0
pregleda: 786
Dodao/la: _Sweeper_
datum: 2011-11-07




Macura je Tanjugu kazala da je dobro to što je prethodnih dana tokom noći i jutra bilo hladno, pa zahlađenje vremena nije u velikoj meri uticalo na hronične bolesnike.

Oni su se, kako je Macura rekla, Hitnoj pomoći javljali prethodnih dana, pre zahlađenja.

Ona je dodala da respiratorne i virusne infekcije mogu da dovedu do promene njihovog zdravstvenog stanja pa bi trebalo da se trude da podižu imunitet korišćenjem vitamina, čajeva i radovnom i pravilnom ishranom.

Dr Macura je savetovala onima koji imaju zdravstvenih problema da, zbog hladnog vremena, ostanu u svojim domovima i redovno koriste propisanu terapiju.

Ostalim građanima takođe je savetovala da uzimaju tople napitke, idu u kraće šetnje, oblače se u skladu sa vremenskim prilikama i provetravaju prostorije u kojima borave.

Što se tiče vremenske prognoze, meteorolozi za početak naredne nedelje prognoziraju vrlo hladna jutra, naročito u ponedeljak kada će minimalne temperature biti od 2 do 7 stepeni Celzijusa.

Tokom dana doći će do blagog porasta temperature u odnosu na nedelju, pa će se maksimalne temperature kretati od 11 do 16 stepeni.

U utorak i sredu postepeno toplije, ali uz prolazna naoblačenja i povremenu kišu koja dolazi sa severozapada. U drugoj polovini sedmice sunčanije uz manji pad temperature, prognoziraju meteorolozi "Meteosa".