Pocetna » Zanimljivosti


ZARADITE: Trgujte cenom akcija Yahoo-a na svetskoj berzi od svoje kuće
  Ocenite članak: 0
pregleda: 178
Dodao/la: Gale
datum: 2014-04-24


FXLider, specijalno čitaocima "Blica", poklanja 50 dolara kao početni kapital za trgovanje cenom akcija Yahoo-a i drugih najvećih svetskih kompanija na svetskoj berzi.

Uzmite 50 dolara i trgujte na jedinoj berzi na kojoj možete zaraditi i kada cene rastu ali i kada cene padaju.

Uzmite 50 dolara za trgovanje --->
https://www.fxlider.com/realni-racun/?tag=50$bonus&tag1=blicyahoo

ISPRAVKA TEHNIČKE GREŠKE

U tekstu objavljenom dana 27.03.2014. je sadržana tehnička greška koja se ovim putem ispravlja. U tekstu je navedeno da je FX Lider brokerska kuća bez pojašnjenja u pogledu zemlje porekla.Ovim se upućuje obaveštenje da FX Lider nije brokersko dilersko društvo koje ima dozvolu Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije budući da je FX Lider brend društva Lionsman Capital Markets (Kipar) Ltd. koje je autorizovano i regulisano od strane Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) sa licencom broj 175/12 i čije je poslovanje u skladu sa standardima MiFID.
U skladu sa propisima Republike Srbije ne postoji ograničenje za trgovinu finansijskim derivatima u inostranstvu za pravna i fizička lica iz RepublikeSrbije.
U poslednje vreme mnogo se priča o izlasku na berzu najveće kineske kompanije za online kupovinu –Alibaba ,međutim ono što većina ne zna to je da je čak 24% ove kompanije u vlasništvu Yahoo!-a. Očekuje se da bi izlazak na berzu (inicijalna javna ponuda - IPO) mogao da se održi već tokom ove ili naredne nedelje.

Kako navode iz FXLider-a,iako još uvek nije tačno poznato koliko ovaj kineski gigant zaista vredi,svi se u jednome slažu, IPO Alibabe će biti događaj sezone što je u svakom slučaju dobra vest za Yahoo!

Alibaba je osnovana pre 15 godina u Kini uz početnu investiciju od 600 000 dolara. Od svojih početaka do sada ova kompanija postala je dominantna na tržištu Kine kada je internet kupovina u pitanju. Alibaba se često opisuje kao kombinacija Amazon-a i Ebay-a. Prema istraživanjima skoro četiri od pet dolara potrošenih online u Kini, potrošeno je upravo preko ove internet kompanije.

- AlibabaGroup je u prošlom kvartalu ostvario rast u prodaji od skoro 66% ili 3.1 milijarde dolara dok je zarada skoro duplirana, 1.4 milijardu dolara. To se pozitivno odrazilo i na cene akcija Yahoo-a koje su skočile 5.5% na 36.1 dolar po akciji na dan objavljivanja rezultata - kažu iz FXLider-a.

Analitičari očekuju da ćena inicijalnoj javnoj ponudi, vrednost ove kineske kompanije nadmašiti 150 milijardi dolara.

- Prošlog meseca objavljeno je da će IPO biti u SAD-u i očekuje se da će ovo biti jedna od najvećih inicijalnih javnih ponuda ikada održanih. Zainteresovanost tržišta zaAlibabu uticala je da akcije Yahoo!-a porastu više od 40% u toku prošle godine - navode iz z FXLider-a.

I pored za sada pozitivnog razvoja događaja za Yahoo!, nakon što Alibaba izađe na berzu Yahoo!bi mogao da izgubi podršku koju joj je ova kompanija do sada pružala. Investitori koji su do sadakupovali akcije Yahoo!-a kao zamenu za akcije Alibabe,mogu da počnu direktno da kupuju njene akcije što znači da će Yahoo! morati da uvede suštinske promene u poslovanju kako bi zadržao interesovanje investitora.

Marissa Mayer, CEO Yahoo!-a najavila je u januaru ambiciozne planove za 2014. godinu u vidu novih aplikacija, akvizicija i poboljšanja postojećih proizvoda. Planira se takodje i veća usmerenost na medije, a nedavno su najavljena i dva proizvoda Yahoo News Digest i Yahoo Magazine.

FXLider je brend društva LionsmanCapitalMarkets (Kipar) Ltd. koje je autorizovano i regulisano od strane CyprusSecurities Exchange Commission (CySEC) sa licencom broj 175/12 i čije je poslovanje u skladu sa standardima MiFID.

Trgovina finansijskim instrumentima je visokorizična i uključuje veliku mogućnost gubitka kapitala tako da je potrebna posebna pažnja investitora i poznavanje finansijskih tržišta. Zbog navedenog je neophodno da pre investiranja sva lica da u celosti razumeju i prihvate rizike od gubitka.


IZVOR