Pocetna » Zanimljivosti


Zašto muškarci teško nalaze 'onu pravu'?




  Ocenite članak: 2
pregleda: 824
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-04-23


Nisu samo žene te kojima je teško da pronađu odgovarajućeg partnera, sve više muškaraca se takođe žali na komplikovanost uspostavljanja veze sa onom pravom.

Modernim muškarcima se daju pomalo kontradiktorni saveti. Od njih se očekuje da budu kooperativni partneri svojim ženama, ali u isto vreme moraju imati atraktivnu ličnost što znači da treba da zrače samopouzdanjem i ambicijom.

Ponekad se balansiranje ovih kvaliteta ne završi na zadovoljavajući, srećan način a ponekad ostanu i bez ženske zahvalnosti i poštovanja zbog svog truda.

Muškarci tvrde da oni jednostavno ne mogu da pobede kada je reč o ostvarivanju kvalitetne veze. Ako slušaju društvo i budu kooperativni partneri, žene će ih svrstati u kategoriju “finog dečka” kojeg će iskorišćavati i nedovoljno ceniti; a ako slušaju biološke imperative i imaju samopouzdanja i ambicije, biće etiketirani kao “kreteni” i “igrači” – koji će se ogrebati za seks, ali ne i za ljubav i poštovanje one koju smatraju “dobrom ženom”.

Mnogi moderni muškarci govore da je za njih zabavljanje i traženje devojke vrsta kazne i iz te situacije ne vide izlaz.

S obzirom da dolaze do zaključka da ne mogu ispuniti obe norme ponašanja, polovina njihovih potreba ostaje neispunjena bez obzira kojom stazom odluče da krenu.

Ako muškarac odluči da bude “dobar dečko” verovatno će pronaći devojku sa kojom će moći da ostvari vezu. Međutim, ona ga neće smatrati “atraktivnim” partnerom.

Zbog toga će doći do manja seksualnih odnosa, prevare, nepoštovanja…i na kraju do razlaza uz njen izgovor da treba da “ostanu prijatelji”.

S druge strane, ako se muškarac okrene “biološkim imperativima” i igra na kartu samopouzdanja i ambicije, on će pronaći idealnu partnerku za seks, ali samim tim biće okarakterisan kao muškarac koji nije za vezu.

U oba slučaja oni teško da mogu naći “atraktivnu” devojku za dugu vezu, odnosnso onu koja je fizički atraktivna, aktivna, inteligentna i puna samopouzdanja.

Šta neki muškarci rade povodom toga:

1) Postaju atraktivni – ovo je jedna od strategija koju muškarci biraju: da budu atraktivni, dominantni i da otvoreno iskazuju svoju seksualnost. Oni će na taj način zadovoljiti svoje kratkoročne seksualne potrebe. Ali činjenica je da su svi oni nekada bili “dobri momci” koji tada nisu mogli da zadovolje svoje fizičke potrebe. Ovi taktičari uglavnom privlače atraktivne žene koje nisu zainteresovane za ozbiljnu vezu i zato ova strategija na duže staze ne pije vodu.

2) Brižljivi partneri – druga strategija muškaraca je postati “dobar dečko” i oni uglavnom lakše ostvaruju veze. Međutim ovakvi momci bi trebalo pažljivo da biraju partnerku. On traži iskrenu i vernu partnerku koja će poštovati njegove potrebe i koja je zahvalna na njegovom trudu. Najčešće će ona takva i biti na početku veze, ali se može desiti da se nakon nekog vremena promeni i da takvo partnerovo ponašanje počne da je nervira. Ovde je razvod vrlo izvesan i zato momci koji se odlučuju za ovakvu strategiju moraju vrlo pažljivo da biraju sa kim ulaze u vezu.

3) Drže visoke standarde – treći se, pak, odlučuju za primenjivanje visokih standarda i kada je reč o njima samima ali i izboru partnerke. Oni investiraju u svoj razvoj, atraktivnist, vrednosti i uspeh, a partnerku tretiraju u skladu sa zaslugom. Ovakvi momci će pažljivo izabrati devojku za sebe i neće se zadovoljiti sa nekom koja ne ispunjava njihove kriterijume. Ovakav pristup, sa druge strane, zahteva i strpljenje jer potraga za osobom kakvu su oni zamislili može biti duga…ali je obično nađu.

4) Bez taktike – na kraju neki muškarci odluče da nemaju taktiku . To znači da idu svojim putem jer su u prošlosti loše prolazili i ne vide šta se može promeniti. Oni se koncentrišu na svoju sreću i ne ežele da rade nešto samo da bi pronašli partnerku. U javnosti spadaju pod kategoriju “nezrelih”, ali oni u realnosti samo nemaju dovoljno motivacije…i vole sebe.

Trenutno se nalazimo u teškom periodu gde pripadnici nijednog pola nisu zadovoljni i muče se sa vezama većinu vremena. Dok se nešto ne promeni najbolje je da pronađemo način koji nam najviše odgovara i živimo svoj život.


+2   Spam
ket   (2012-04-24 2:05 PM) [Sadrzaj]
Nek krenu srcem bez srategije, pa gde je ovaj svet otisao... dodjavola.... %) %)
Srcem, dusom, intuicijom... ma da... koja je veza savrsena ili brak....
Da je sve divno konstantno bilo bi nam dosadno. Posle svadje sladje .... ko razume shvatice
Zar ne cika_nessko?

0   Spam
cika_kristijan   (2012-04-24 2:16 PM) [Sadrzaj]
naravno :)