Pocetna » Zanimljivosti


Žene zapravo obožavaju kućne poslove ali to kriju




  Ocenite članak: 1
pregleda: 816
Dodao/la: katy02
datum: 2012-06-16


Žene često koriste čišćenje kao način za oslobađanje od stresa ali nove tvrdnje naučnika idu u pravcu da one zapravo obožavaju da brišu prašinu, usisavaju i peru prozore.
Osim opuštajućeg i terpeutskog faktora, još jedan razlog zbog kojeg to rade sa veseljem i osmehom na licu je i čist i uredan stan koji će zateći i najneočekivaniji gosti, pokazalo je jedno istraživanje.

Čak četiri od deset ispitanica priznalo je da im je to tajna strast - ali nikad neće priznati svojoj jačoj polovini da su u tome toliko uživale.

"Za mnoge od njh to je oblik terapije, a velik broj i uživa u tom osećaju da je sve pod kontrolom. Naravno, na kraju je važan i taj osećaj da su nešto postigle", kaže psiholog Džena Mekartni.

Čak 40 posto žena kućne poslove obavlja bez ičije pomoći, najradije rade poslove čiji se rezultati vide odmah, kao što su čišćenje prašine i pranje sudova, ali vole i usisavanje. Ipak, najomraženiji poslovi su čišćenje rerni i ribanje kupatila.

Istraživanje je takođe pokazalo da prosečnoj ženi na sređivanje kuće ode četiri sata nedeljno, a jedna od deset ispitanica je toliko opsednuta čistoćom i prijatnim mirisom u stanu da ponekad posprema i kad se nađe u gostima.


+1   Spam
Xardas   (2012-06-17 12:50 PM) [Sadrzaj]
zbunjen
Ako je Ovo Istina.....Da Je Bogdom xd

+1   Spam
Atina   (2012-06-16 1:13 PM) [Sadrzaj]
hahahaha, :D :D