Pocetna » Nauka


Ženski atributi nekad i danas




  Ocenite članak: 1
pregleda: 1204
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-04-24




Međutim, prema najnovijim istraživanjima, čini se da se prirodnost opet vraća u modu i da popularne postaju žene čiji je oblik tela poput peščanog sata - uzak struk i veća zadnjica.

Industrija mode u sprezi s kozmetičkom ideal lepote dovela je do morbidnih razmera, a čini se da je broj žrtava te opsesije savršenošću, više pripadnika pronašao među ženskom populacijom.

Grudi govore i o ženskom karakteru?

Da je prirodnost ženskog tela opet postala popularna dokazuje i činjenica da su u trendu zvezde poput Selme Hajek ili bujne Kristine Hendriks, a spotovi Dženifer Lopez, koji na uzvišeno božanski način slave valovitost ženskih oblina među publikom doživeli su veliku popularnost.

Opšte je poznato da su muškarce oduvek intrigirale ženske grudi i njihova veličina. Tome u prilog ide i činjenica da je čak postojala i nauka koja je proučavala ženske grudi – sternomanitija. Taj pojam odnosi se na proricanje budućnosti iz oblika i obeležja na grudima, a u današnje vreme ovom se metodom služe i stručnjaci. Tvrde da ženin karakter možemo pročitati iz oblika i veličine njenih grudi.

Ako je verovati sternomantiji, prsa zakrivljena poput patlidžana odaju da dame koje ih nose imaju nordijski temperament i izrazito su oštroumne. Većina žena s okruglim grudima poput jabuke, ne vole često da menjaju partnere i obično se udaju vrlo mlade.

S druge strane, za dame s prsima poput limuna, u seksu ništa nije zabranjeno, a u jednom danu mogu da promene i po nekoliko seksualnih partnera. One često postaju glumice ili vrhunske prostitutke.

Ovu teoriju neki su proglasili pomalo šovinističkom, a danas je malo ko shvata ozbiljno.

Popularizacija oblina

Pojam ženskih grudi, u masovnu je proizvodnju došao pre pola veka. Pozamašne obline objavljivane u raznim časopisima, privukle su brojne znatiželjnike, a i danas su opsesija mnogih muškaraca.

Privlačnost ženskih oblina muškarcima je već dugi niz, uz sport, česta tema razgovora, pa stoga ne čudi činjenica da je i autor gore spomenute sternomantije muškarac.

međutim, istraživanja pokazuju da je danas ipak bitnija veličina, a ne oblik grudi. Barem muškarcima.

Tako tek dva posto njih voli male grudi. Najveći broj glasova dobile su četvorke - čak 38 odsto. S peticom bi bilo zadovoljno 19 posto muškaraca, a svega tri odsto, vrlo rado bi se izgubilo u šestici.

Žene su, s druge strane, većinom bile opsednute veličinom svojih zadnjica. Ali, velika stražnjica danas je postala svetski hit. To potvrđuje i plastični hirurg iz Majamija Konstantino Mendieta, koji je definisao četiri ključna oblika ženske pozadine, a njegove klijentkinje najčešće traže oblik A, što označava širu i srcoliku pozadinu.


0   Spam
ket   (2012-04-24 1:59 PM) [Sadrzaj]
pa i za nas je doslo vreme, konacno!! Obline da da