Pocetna » Sport


Životna borba je najvažnija: Vilanova napustio klupu Barse!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 756
Dodao/la: Gale
datum: 2013-07-20

Slike iz Životna borba je najvažnija: Vilanova napustio klupu Barse!


Tužne vesti stižu iz Španije: trener Barselone Tito Vilanova povukao se sa klupe katalonskog giganta kako bi se fokusirao na borbu sa kancerom pljuvačnih žlezda.



Pred novinarima pojavili su se predsednik Sandro Roselj i sportski direktor Andoni Zubizareta, koji su saopštili tužnu vest.

Predsednik kluba Roselj zahvalio se Vilanovi i istakao da će početkom nedelje biti imenovan novi trener, kao i da je utakmica sa Lehijom, koja je trebala da se igra u subotu, otkazana.

"Otkazana je prijateljska utakmica u Poljskoj, prvim danima naredne nedelje biće predstavljen novi trener Barselone. Svi smo zahvalni Vilanovi za njegov trud koji je uložio u tim. Želim da se maksimalno ispoštuje njegova i odluka porodice", rekao Roselj.

On je dodao takođe da su se Barsi dešavale stvari koje su je sputavale i ranije, ali da će katalonski klub prevazići i odlazak Vilanove.

"Ovo je gubitak, zaista veliki gubitak, ali Barselona je prevazilazila mnoge teške situacija, pa se nadama da će i sada biti tako", zaključio je Roselj.

Španski trener je tokom prošle sezone proveo dva meseca na terapijama u Njujorku, zbog čega je propustio nekoliko mečeva Barselone, a imao je i dve operacije u proteklih godinu i po dana. Rezultati očigledno nisu zadovoljavajući, pa je Vilanova rešio u potpunosti da se posveti lečenju.


IZVOR