Pocetna » Ljubav i Sex


Znate li koje su najčešće seksualne fantazije žena?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 2800
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-11-03


Najnovija studija objavljena u The Journal of Sexual Medicine pokazuje kako su fantazije za koje se nekad smatralo kako su "previše" zapravo prilično normalne i uobičajene.


Skupina istraživača sa Univerziteta u Montrealu je ispitala 1.516 odraslih ponudivši im listu sa 55 različitih seksualnih fantazija - od seksa sa više osoba do seksa sa različitim objektima ili na neobičnim mjestima. Učesnici su morali naznačiti intenzitet privlačnosti svakoj od navedenih seksualnih fantazija, te dobili zadatak da detaljno opišu svoje.

Gotovo svi ispitani su bili zainteresirani za većinu seksualnih fantazija navedenih na listi, što ne čudi, budući da su ljudi koji su spremni da sudjeluju u ovakvim istraživanjima po prirodi seksualno otvoreniji. Ipak, najpopularnija seksualna fantazija među oba pola je bio seks sa emocijama, piše Cosmo. Seks na neočekivanim, kao i romantičnim mjestima također je bio pri vrhu liste interesa.

Međutim, čak 65 posto žena je prijavilo kako ih najviše privlači seks u kojem muškarac dominira nad njima i u kojem su potpuno submisivne. Preko 52 posto žena je istaknulo kako ih privlači vezanje, 36 posto voli bičevanje, dok 28,9 posto žena mašta o tome da budu primorane na seks. Skoro jednak broj muškaraca je naznačilo da voli iste te stvari, iako su se na njihovoj listi "prioriteta" više našli oralni seks, vanbračni seks i seks sa više žena.

Još jedna zanimljivost: skoro polovina žena koje su rekle kako ih privlači grub seks u kojem muškarac dominira nad njima su kazale kako to nikad u stvarnosti ne bi napravile. Muškarci su, s druge strane, zapravo ti koji su spremniji da svoje seksualne fantazije provedu u djelo.


IZVOR