Pocetna » Sport


Zvezda iskoristila poraz Partizana, čudesnim nizom do "+6" pred derbi!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 632
Dodao/la: BMW
datum: 2014-04-23


Trenutno niko u Evropi nema niz pobeda kao Crvena zvezda. Ostvarila je čak 16 uzastopnih, a poslednjom, od 2:0 nad niškim Radničkim u 25. kolu prvenstva Srbije, na najbolji način iskoristila je poraz Partizana istim rezultatom u Kruševcu, i to baš pred subotnji okršaj "večitih rivala" na stadionu u Humskoj.

Zvezda je u ovaj meč ušla osokljena po nju sjajnim vestima iz Kruševca, usled kojih su navijači domaćih već i pola sata pre početka utakmice proslavljali titulu, iako do kraja prvenstva ima još da se igra. No, kako su odradili posao izabranici Slaviše Stojanovića, a uradili su to posve rutinski, borbeno u većem delu meča, a efikasno taman koliko treba, pomenutih šest bodova prednosti bili su razlog da se i posle utakmice "slavi titula", koja se na Marakani čeka od leta 2007. Da li će stići ovog leta - možda bude poznato već u subotu oko 21 čas, kada se završi 146. "večiti derbi" na stadionu Partizana.

Ekipa trenera Slaviše Stojanovića uspela je da preko Mrđe već u 28. sekundu zatrese mrežu Nišlija, no taj pogodak je opravdano poništen zbog ofsajda, ali je već ta akcija i dobra realizacija najavila koliko su osokljeno u ovaj duel ušli igrači lidera Jelen Superlige, rešivši da udvostruče prednost nad Partizanom pre nego što mu gostuju prvog dana vikenda.

Probao je potom Darko Lazović iskosa sa desne strane, a potom se skoro 15 minuta čekalo na naredno uzbuđenje. Đorđe Rakić je umalo bio brži od golmana Radničkog Filipovića, čija je intervencija odbila loptu do ivice kaznenog prostora odakle je Mrđa, u trku, probao da zatrese mrežu - a loptu ipak poslao pokraj nje.

Da Nišije nisu došle u Beograd samo da bi bile epizodisti u Zvezdinom slavlju pokazali su posle pola sata igre, kada je Krstić na centaršut sa desnog krila reagovao prilično dobro, a lopta posle njegovog udarca glavom ipak promašila metu.

Bio je to razlog da se oglasi i pristiglih dvestotinak "Meraklija" koje su, uz zakašnjenje, smešteni u čuveni "kavez" između istočne i južne tribine, no više buke začulo se sa "severa" i to kada je u narednoj akciji Đorđe Rakić oprobao desnicu sa 20 metara, nateravši Filipovića da bacanjem u levu stranu sačuva mrežu Radničkog.

Pred sam kraj igrom prilično siromašnog poluvremena, viđena je i najlepša akcija u dotadašnjem toku utakmice, jer je Mrđa protrčao po desnom krilu, ostavivši iza sebe svog čuvara, a potom skoro iz samog ugla uputio loptu unazad ka sredini šesnesterca odakle je Kovačević uputio pravi projektil, a Bulatović hrabrim utrčavanjem blokirao šut koji je lako mogao da promeni rezultat. U samom finišu prvog dela igre viđena je jednominutna opsada gola Nišlija, koji su izdržali šuteve Lazovića, Mrđe i Ninkovića, otišavši tako sa 0:0 na predah.

Međutim, samo što je počelo drugo poluvreme, "delije" su dobile razlog za slavlje: majstorsko dodavanje Miloša Ninkovića iskosa sa desne strane loptu je poslalo između dvojice igrača Radničkog pravo do Đorđa Rakića a on se, varkom tela, oslobodio svog čuvara i lagano matirao Filipovića za 1:0 na semaforu Marakane.

Nedugo nakon što je, možda zbog lakše povrede, a pre će biti usled preventive za "večiti derbi", Darko Lazović ustupio mesto Gogiću, Zvezda je mogla da udvostruči prednost, i to kada je Mrđin oštar i precizan šut sa desne strane golman Nišlija sjajnom intervencijom uspeo da skrene u korner.

Spasa, međutim, nije bilo u 74. minutu kada je Milijaš lucidno, sa ivice kaznenog prostora, dok je bio okrenut na levu stranu napad - desno poslao loptu iza leđa odbrane, a Dragan Mrđa, izbegavši ofsajd zamku, stigao do nje, obišao golmana i povisio na 2:0, za slavlje navijača zbog nastavka čudesnog niza - i to baš pred večiti derbi.


IZVOR