Pocetna » Sport


Zvezda trijumfom nad Islanđanima otvorila sezonu na Marakani




  Ocenite članak: 0
pregleda: 733
Dodao/la: Gale
datum: 2013-07-19

Slike iz Zvezda trijumfom nad Islanđanima otvorila sezonu na Marakani Slike iz Zvezda trijumfom nad Islanđanima otvorila sezonu na Marakani Slike iz Zvezda trijumfom nad Islanđanima otvorila sezonu na Marakani


Fudbaleri Crvene zvezde pobedom su otpočeli novu sezonu, savladavši islanski IBV sa 2:0 (1:0) na Marakani u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Debi novog trenera ali i nekoliko igrača, poput iskusnog Miloša Ninkovića, protekao je, rezultatski posmatrano, kako su i priželjkivali crveno-beli. Nejaki rival vrlo brzo je poklekao, već u 12. minutu je primio gol, olakšavši tako domaćinu posao, pre svega u psihološkom smislu. Spektakl je izostao, ako se izuzme odlična podrška sa tribina, ali se mnogo više i nije očekivalo od potpuno "renovirane" ekipe domaćih koja je i u ovu sezonu ušla sa brojnim finansijskim poteškoćama, koje su i uslovile formiranje ekipe u poslednji čas.

Publika je, međutim, imala šta da vidi. Jednu razigranu Zvezdu na sredini terena, dosta dodavanja "iz prve", lucidnog Ninkovića koji je majstorski delio loptu saigračima, borbene bekove koji su se konstantno ubacivali u napad... Pa opet, crveno-beli su mamili uzdahe nekako na mahove, jer bi "nestali" sa terena na po tri, četiri minuta, što je uz velike kikseve u odbrani bilo dovoljno da se aplauzi ponekad odmene i zvižducima. Istina, retkim, vrlo retkim naspram gromoglasne pesme koja je trajala maltene svih 90 minuta.

Iako je povredio zadnju ložu već na samom startu meča, Filip Kasalica je ostao u igri dovoljno da postane asistent prvog Zvezdinog gola u sezoni 2013/2014. Sa desnog ćoška kaznenog prostora IBV-a uputio je centaršut, a na daljoj stativi novajlija Pečnik je unutrašnjom stranom kopačke volej poslao u suprotan ugao za erupciju oduševljenja na Marakani.

Mogla je Zvezda u nekoliko navrata da uveća prednost u prvom delu meča, najbolju priliku je sam sebi stvorio Dauda, ali je rezultat mogao da bude i 1:1, da je neverovatan kiks golmana Bajkovića bio za nijansu strašniji. On je udarac sa distance dočekao sa ispruženim rukama, lopta se od njih odbila pravo ka golu, a "Bajko" se potom bacio i sprečio da ona pređe gol-liniju, bar prema mišljenju sudija.

Novo traganje za rupom u defanzivnom bedemu Islanđana potrajalo je sve do 76. minuta. Tada je povratnik u Zvezdin tim, Nikola Mijailović, prošao levim krilom, potom prevario dvojicu čuvara a onda iznenadio Džejmsa i prizemnim udarcem poslao loptu u dalji ugao za 2:0 na semaforu.

Poput Bajkovića, umalo je nesrećan po svoj klub bio i mladi štoper Lazić, koji je pred sam kraj meča slučano poslao loptu ka svom golu, a ta intervencija kod centaršuta sa desnog krila ipak nije bila kobna po Zvezdu jer je lopta otišla tik iznad prečke.

Crveno-beli će morati makar malo posle meča da se zabrinu jer je Kasalica zaradio lakšu povredu i tek će se u narednim danima videti da li će to uticati na njegove treninge i igru, dok je strelac gola Mijailović zaradio težu povredu i posle pregleda koji će se obaviti u petak biće ustanovljeno da li mu predstoji pauza.


IZVOR